Dilluns, 25 de Novembre de 2024

La qualitat de l'aire de Reus, dins els valors de la normativa europea

30 de Març de 2022, per Estel Romeu
  • La regidoria de Medi Ambient ha encarregat un segon estudi per a aquesta primavera

    Estel Romeu

L’estudi sobre la qualitat de l’aire de la ciutat ha conclòs que Reus es troba sota els nivells recomanats per la normativa europea. Encarregat per la regidoria de Medi Ambient, l’estudi demostra que els valors de diòxid de nitrogen de la ciutat se situen entre els 11’2 i 27’4µ/m3 i una mitjana de 18 µ/m3. La normativa europea estableix el llindar de qualitat de l’aire per sota dels 40 µ/m3, tot i que l’Organització Mundial de la Salut recomana no superar els valors dels 10 µ/m3.

El raval del Pallol i les avingudes de Marià Fortuny i Jaume I, els punts més crítics en la concentració de NO2

Els valors de concentració de NO2 se situen entre 11’2 i 27’4 µ/m3 Foto: Cedida



Les dades han revelat que les zones amb valors més elevats de la ciutat se situen al Raval del Pallol, l’avinguda de Marià Fortuny i l’avinguda de Jaume I. Aquests resultats s’atribueixen a que són zones amb alta concentració de trànsit rodat i lent, ja que són vies amb semàfors i altes densitats de vehicles i vianants, de manera que les emissions són de més duració que en una via ràpida, per exemple.

Aquest estudi, fet per 4sfera Innova SLU, ha consistit en la col·locació de 26 sensors repartits per diversos punts de la ciutat, 16 en zones amb alta influència de trànsit i 10 en zones de fons, amb baixos nivells de trànsit. Els mesuradors van prendre mostres de l’aire durant quatre setmanes entre els mesos d’octubre i de novembre i ofereixen dades de referència.


Aquesta primavera es farà un segon estudi per veure l'evolució de la qualitat de l'aire


Un cop obtinguts els resultats de l’estudi, el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, ha anunciat que aquesta primavera es durà a terme un segon estudi de la qualitat de l’aire per comparar els valors obtinguts i la seva evolució. Adjudicat a 4sfera Innova SLU, aquest segon estudi tindrà la mateixa durada i característiques: 26 mesuradors als mateixos punts durant quatre setmanes, entre abril i maig, i amb un pressupost de 6200 euros.

Segons Rubio, un segon estudi permetrà “veure quin és el comportament del nostre municipi” i “realitzar un mapa molt més acurat de la ciutat en matèria de qualitat de l’aire”. A més, el regidor assegura que els resultats ajudaran a tirar endavant futures polítiques com la possible implantació d’una Zona de Baixes Emissions i un pla de mobilitat urbana sostenible. Rubio declara que els resultats són d’una “satisfacció relativa” perquè “tot i que els índexs de concentració són menors dels que marca la normativa, sabem que l’OMS marca uns topalls molt més baixos”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics