Dilluns, 22 de Juliol de 2024

L’Ajuntament de Reus adjudica la redacció del Pla Específic de la ZBE

La implementació de la futura ZBE té com a objectius principals la millora de la salut de la ciutadania i la lluita contra el canvi climàtic

17 d'Abril de 2024, per Reusdigital.cat
  • Àmbit de la futura Zona de Baixes Emissions a Reus

    Cedida

L’Ajuntament de Reus ha adjudicat el contracte per a la redacció del Pla Específic de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de la ciutat, el document que entre altres qüestions definirà els objectius a assolir. El contracte s’ha adjudicat a Colin Buchanan Consultores SAU per un import de 14.363,33 euros. La durada del contracte s’estableix en vuit mesos.

La implementació de la futura ZBE té com a objectius principals la millora de la salut de la ciutadania i la lluita contra el canvi climàtic, a partir de la reducció de les emissions contaminants i la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. En aquest sentit i d’acord a les previsions del Reial Decret 1052/2022, el Pla Específic de la ZBE inclourà, entre altres, informació com: la naturalesa i avaluació de la contaminació atmosfèrica i acústica, les mesures de millora de la qualitat de l’aire i mitigació dʻemissions de canvi climàtic, les estacions de mesurament de soroll ambiental, el sistema de control d'accessos, circulació i estacionament a les ZBE; l'anàlisi jurídica de la naturalesa de la ZBE i dels drets i obligacions que es pretén implantar, la memòria econòmica, l'anàlisi d'impacte social, de gènere i de discapacitat i, amb un èmfasi especial en els grups socials de més vulnerabilitat, i el pla de comunicació, participació i sensibilització.

La redacció del Pla Específic coincideix amb altes actuacions que l’Ajuntament de Reus té en marxa vinculades a la ZBE com les obres del projecte tècnic d’instal·lació dels elements físics i eines tecnològiques o el procés per a la redacció de l’ordenança que regularà la futura ZBE.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges