Dimarts, 13 d'Agost de 2024

L'Ajuntament de Reus promou la implicació en l'àmbit l'educatiu dels joves gitanos i de les seves famílies

07 de Juny de 2018, per Redacció
  • Vilella, amb algunes de les alumnes

    Cedida

El Centre Cívic Migjorn ha acollit aquest passat dimecres a la tarda, la cloenda d'aquest curs 2017-2018 del projecte 'Pont entre cultures', que impulsa l'Àmbit comunitari de la regidoria de Benestar Social a través del Pla d'Inclusió Social de Reus. La cloenda ha consistit en el lliurament dels diplomes a l'alumnat que el curs que ve anirà a estudiar a l'institut per part de la regidora Montserrat Vilella, la mediadora sociocultural i altres professionals socials implicats en a quest projecte.

També hi va haver un ball dels estudiants, un reconeixement a les mares per part dels fills i un recordatori de les activitats que s'han fet al llarg del curs. Vilella ha apuntat que és "molt important la implicació de persones del poble gitano en aquest projecte", ja que "la participació de les dones gitanes com a dinamitzadores dóna un valor afegit a les accions que fem, ja que permet treballar el valor de l'educació des de dins de la mateixa comunitat gitana, que cada cop és més conscient que els estudis són una bona manera de progressar com a persones individuals i com a poble".

'Pont entre cultures'

El projecte 'Pont entre cultures' té com a àmbit d'actuació els barris Sant Josep Obrer, Fortuny i Montserrat i l'objectiu principal és fomentar la participació de les famílies, sobretot les dones del col·lectiu gitano, en les diferents activitats de les escoles i dels centres cívics, implicar-les en la formació i educació dels fills, difondre coneixements sobre la cultura gitana i reforçar els vincles familiars i la relació amb el veïnat. Una tasca que els professionals realitzen conjuntament amb dinamitzadores del poble gitano.

Així doncs, els objectius d'aquest projecte són reconèixer la realitat gitana en l'àmbit educatiu i en la societat en general, a la vegada que es contribueix a la ruptura de les idees preconcebudes i dels estereotips sobre el poble gitano. En general, les accions consisteixen a reconèixer la cultura gitana com a part del mosaic cultural de la cultura catalana; difondre el valor de l'educació entre les famílies, i potenciar l'apoderament dels infants i joves per tal que s'impliquin en l'activitat escolar.

També es treballa conjuntament amb els centres educatius per combatre l'absentisme escolar i donar suport a l'alumnat en el procés d'aprenentatge. En definitiva, es tracta de potenciar una educació intercultural en el marc d'una realitat plural.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges