Dimarts, 28 de Maig de 2024

L'Ajuntament de Reus revalida el Segell Infoparticipa

El reconeixement certifica la transparència i la qualitat de la informació pública

17 d'Abril de 2024, per Reusdigital.cat
  • Moment en què la regidora Montserrat Flores va recollir el reconeixement

    Cedida

L'Ajuntament de Reus ha revalidat el Segell Infoparticipa que atorga la Universitat de Barcelona com a reconeixement públic a les bones pràctiques en comunicació i a la qualitat d’informació pública que la corporació municipal posa a l’abast de la ciutadania.

L’Ajuntament de Reus ha obtingut una puntuació del 98,08% en la bateria d’indicadors analitzats. Això és 51 dels 52 ítems valorats sobre la informació publicada, que s’organitzen en els següents blocs: Qui són les i els representants polítics?; Com es gestionen els recursos col·lectius?; Com es gestionen els recursos econòmics: pressupostos, salaris, contractacions, subvencions?; Quina informació es proporciona sobre l’organisme i la gestió dels recursos col·lectius?; Quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana?

En aquesta edició adreçada a Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions, s’ha posat l’èmfasi en la capacitat dels Ajuntaments de publicar informació amb dades personals de forma anonimitzada. Dels onze municipis de més de 100.000 habitants avaluats, vuit han obtingut el Segell i quatre amb una puntuació superior al 97%, entre els quals es troba Reus.

L’Ajuntament de Reus fa una aposta per la transparència de manera decidida des de fa anys amb la quantitat i qualitat d’informació que publica de forma activa en el seu Portal de Transparència.

Igualment, posa a l’abast de la ciutadania diverses eines que ofereixen informació pública per a facilitar la participació de la ciutadania i els grups d’interès en els afers públics. Destaquen: El portal Reus Open Dada amb un conjunt creixent de dades obertes, el Geoportal, el mapa web de ciutat, amb información per capes en constant creixement, l’Observatori Reus.cat, que ofereix informació estadística sobre el mercat de treball, el teixit empresarial o de población, la plataforma ReusPressupost, que ofereix informació sobre els pressupostos de l’Ajuntament de Reus i la seva execució a temps real; la plataforma ReusPlanificació, amb informació periòdica sobre el grau d’execució dels compromisos del Pla d’Acció Municipal, i la plataforma ReusParticipa, que aglutina tota la informació necessària per a poder prendre part en els processos participatius de l’Ajuntament de Reus i en qualsevol dels instruments de participació que s’hi activen.

La regidora de Bon Govern i Transparència, Montserrat Flores, va recollir el reconeixement el passat 9 d’abril, en un acte que va tenir lloc a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és un projecte impulsat per la Universitat de Barcelona que ajuda a visibilitzar la importància del paper de la transparència i la comunicació per a garantir qualitat democràtica i una gestió pública íntegra.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges