Els hàbits dels consumidors estan canviant i els mercats tradicionals s'hi han d'adaptar. "Cada dia es ven més menjar preparat, però es demana un menjar més sa, de més qualitat", ha explicat el president dels paradistes del Mercat Central, Ildefons Vidal, a LANOVA Ràdio. "Abans els clients s'aixecaven dues hores abans per anar a comprar. Avui en dia ens aixequem cinc minuts abans d'anar a treballar", ha dit el mateix Vidal. Un dels reptes que afronta el Mercat Central de manera més immediata és l'ampliació dels horaris. Des de fa uns anys ja obre divendres a la tarda i els pròxims mesos podria fer-ho algun dia més. "Ampliar horaris, tenir obert els migdies i oferir degustacions perquè la gent pugui picar quatre coses abans de seguir treballant. Ens hem d'apropar als nous models de mercat", ha manifestat el president.
L'Ajuntament de Reus va invertir 36.000 euros el 2016 per fer dos estudis sobre els dos mercats de Reus, el Central i el del Carrilet. Aquests informes ja s'han presentat als paradistes i s'han dut a terme reunions individuals amb cadascuna de les empreses on cada paradista hi ha dit la seva. "Actualment aquestes opinions s'han recollit per l'empresa gestora (AMERSAM) i s'han passat a l'Ajuntament que està començant a elaborar diferents propostes per certs canvis que s'haurien de començar a fer", ha indicat Ildefons Vidal.
El problema és que al Mercat Central hi ha una quarantena de parades i no tots els venedors hi estan d'acord: "jo espero que pgueum fer molts d'aquests canvis, però evidenment no tothom pensa igual, som moltes empreses petites, que tenim edats diferents". "Són canvis a nivell d'horaris, econòmic o de nova aposta de negoci", ha afegit.
No són canvis físics, que també, sinó de gestió. Per exemple, si es volen fer parades amb espais de degustació, caldrà instal·lar una petita cuina dins la parada. "Sobretot s'ha de mirar si en la població que estem es poden encabir tots aquests canvis", ha valorat. Referent a l'estudi del consistori ha apuntat que "potser no s'ha de somiar tant, la realitat és una i s'ha d'anar pas a pas". "Tenim una àmplia representació de la població que no la tenim com a clients, per què? Una de les causes pot ser l'horari", ha afirmat Vidal, "si tens obert al migdia, pot venir una persona a menjar i després comprar quatre coses", ha tornat a recordar.
Ildefons Vidal ha passat per l'estudi de LANOVA Ràdio aprofitant que dissabte se celebra la 8a edició del 'Menja't el mercat', la ruta gastronòmica del Mercat Central. Les tapes es començaran a servir a dos quarts de 7 de la tarda i s'allargarà fins a les 11 de la nit. Pel que fa al preu, les tapes es vendran a 2 euros i les begudes a 1'5 euros. També hi haurà un tiquet combinat per 9 euros amb tres tapes i dues begudes.
Escolta l'entrevista a Ildefons Vidal, a LANOVA Ràdio:
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics