Segons un estudi de la Universitat Rovira i Virgili, desenvolupat per Cíntia Ferreira-Pêgo, sota el lideratge de Nancy Babio i Jordi Salas-Salvadó, més de 5 gots per setmana de begudes ensucrades o edulcorades, incloent les light i sucs de fruita, provoquen un augment del risc de síndrome metabòlica. És a dir, augmenta l’obesitat abdominal, la hipertensió arterial, els nivells de triglicèrids en sang i redueix el colesterol bo.
En l’estudi van participar 1.868 persones entre 55 i 80 anys sense síndrome de metabòlica, però amb un alt risc cardiovascular. Aquests resultats reforcen la hipòtesi que aquest tipus de begudes han d’estar a la cúpula de la piràmide nutricional i que, per tant, s’ha de disminuir el consum. A més, també s’afirma la importància de consumir aliments i begudes de la dieta mediterrània per evitar la malaltia.
Síndrome metabòlica
Aquesta síndrome es defineix com un conjunt de factors de risc, com són l’obesitat abdominal, la hipertensió arterial, els nivells baixos de colesterol HDL en sang i els elevats de triglicèrids i de glucosa. Es calcula que una quarta parts dels adults en països desenvolupats la pateixen i que tenen dues vegades més risc de morir per un atac de cor o embòlia cerebral.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics