Diumenge, 20 d'Octubre de 2024

Les entitats locals podran dir la seva per organitzar els actes de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017

17 de Març de 2016, per
  • Imatge de la reunió celebrada al teatre Bartrina

    Cedida

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Reus ha realitzat aquest dijous, 17 de març, al Teatre Bartrina, una reunió amb les entitats de la ciutat per explicar diferents aspectes dels preparatius i el funcionament de l'esdeveniment Reus Capital de la Cultura Catalana 2017, que es portarà a terme durant tot l'any que ve a través de diferents actes.

Durant la trobada d'aquest dijous han intervingut l'alcalde, Carles Pellicer, la regidora de Cultura, Montserrat Caelles i el president de l'organització Capital Cultura Catalana, Xavier Tudela, entitat promotora d'aquesta cita que es desenvolupa anualment a una ciutat diferent dels territoris de cultura catalana. Pellicer ha afirmat que Reus "disposa d'una rica diversitat d'entitats i col·lectius que treballen en l'àmbit de la cultura i avui hem volgut transmetre'ls la voluntat de col·laborar conjuntament per aconseguir que la Capital de la Cultura Catalana 2017 sigui un èxit". Per la seva banda, la regidora de Cultura ha afegit que "Volem aprofitar la Capital de la Cultura Catalana per potenciar els valors amb els quals indentifiquem la nostra ciutat i també amb el que volem transmetre i comunicar"

Durant la reunió s'han explicat els eixos de treball previstos per organitzar els actes inclosos a la programació, s'ha lliurat a les entitats el model de fitxa, amb el qual es podran presentar propostes d'activitats i s'ha anunciat la creació de la comissió organitzadora d'aquest esdeveniment.

Els eixos de treball són Històric i patrimoni (Museus, Modernisme, Arxiu, Memòria històrica i Refugi), Tradicional, festiu i popular (Calendari festiu i Festa Major), Literatura i pensament (Biblioteques; Literatura, novel·les, textos, poesia i llibres) i Arts i la creació, que engloba Arts escèniques (teatre, música, dansa i cinema, Arts de carrer (escultures publiques, grafittis…) i Creació contemporània i Festivals (FEC, Trapezi, COS i Memorimage).

Aquesta trobada, oberta a la ciutadania, s'emmarca en el procés participatiu que es porta a terme a la ciutat per recollir suggeriments i propostes que puguin formar part de la programació de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017. Aquest procés participatiu té engegades dues línies de treball a través del Consell Municipal d'Infants Ciutadans i del Consell de Joves de Secundària, els quals durant tot aquest curs debaten propostes per presentar-les al mes de juny davant del consistori municipal perquè es tinguin en compte en el programa oficial de l'esdeveniment.

Aquests dos programes de participació culminaran el dia 8 de juny quan, al matí al saló de plens, i a la tarda a Cal Massó, els infants i joves presentaran a l'alcalde i als regidors les propostes del que els agradaria que passés l'any vinent a la ciutat de Reus en matèria de Cultura i amb motiu de celebrar la Capital de la Cultura Catalana.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Menjar blanc  18 de Març de 2016

Capital de les capelletes

S'ha fet més publicitat de la reunió un cop ja s'he fet que abans de fer-la, quan el més lògic hauria estat a l'inrevés. Sospito que l'ajuntament ha canviat la seva política cultural, fins ara la consigna era no fer absolutament res i escanyar les associacions a veure si amb una mica de sort plegaven totes . Ara han canviat d'estratègia: estan intentant separar les entitats culturals en dos grups: els que conviden a les reunions i els que no.

J. A. Carricondo  17 de Març de 2016

Els reusencs anònims tenen dret a veu?

Tinc un dubte: com a membre d'una entitat cultural tinc possibilitat, dret sí, a aportar quelcom a aquesta 'nova' iniciativa? Ho haig de demanar seguint alguna drecera o protocol? Són més important les opinions filtrades per les entitats o pot participar-hi tothom? Si us plau, que algú amb autoritat em contesti, encara que sigui demanar faves de Riudoms a l'agost!

Reportatges