Dimecres, 17 d'Abril de 2024

Les regidories treballaran conjuntament per implementar el pla de salut

Consta de més de quaranta accions molt diverses, ha detallat Llauradó

16 d'Octubre de 2018, per Arnau Martínez
  • Llauradó, aquest dimarts

    Cedida

El pla de salut de Reus 2018-2022 consta de 43 accions que es desenvoluparan els pròxims quatre anys a la ciutat per tal de millorar la salut entre la ciutadania. La regidora del ram, Noemí Llauradó, ha definit el document com "un Pla molt ben treballat i elaborat, des del punt de vista tècnic i comunitari". El text l'ha aprovat el plenari municipal del passat dilluns a la tarda, amb els vots favorables de tots els grups, excepte la CUP i el PSC que es van abstenir.

En aquesta ocasió, com a novetat, es treballarà des de totes les àrees de l'Ajuntament de Reus aplicant l'anomenat STP, salut a totes les polítiques. Llauradó ha explicat que la salut és una "línia estratègica" de l'actual govern. "Volem una ciutat saludable", ha insistit diverses vegades durant la presentació del text. El document s'ha elaborat amb el Consell municipal de salut i consta de sis eixos principals: l'estabilitat econòmica, l'educació i la cultura, els contextos social i comunitari, la salut i l'atenció sanitària, l'entorn, el veïnatge o medi ambient i, finalment, la governança i les competències municipals.

El pla de salut preveu més de quaranta accions molt diverses. Des de la promoció de la salut en entorns educatius, fins a la creació de grups d'ajut mutu i de suport comunitari. També hi ha altres qüestions que no són ben bé de salut, però que hi poden repercutir, com ara el desplegament d'una xarxa d'agents de barri o la generació de nous espais per a la cultura. "Tots i cadascun de nosaltres, com a agents de salut, podem fer moltes coses per millorar la qualitat de vida en 'individu", ha justificat la regidora.

El pla de salut es podrà ampliar

Cada actuació està classificada en una prioritat: alta, mitjana o baixa. S'han estudiat segons la magnitud, l'efectivitat i la factibilitat. "El pla és viu i el mapa d'agents de salut s'anirà nodrint durant el període de vigència del pla de salut", ha assegurat Llauradó. L'estudi estarà controlat per una taula de salut que es crearà amb tècnics de totes les regidories del consistori a fi i efecte que el document no quedi en paper mullat.

Llauradó ha manifestat que els treballadors municipals "se senten interpel·lats i estan molt motivats". La responsable en matèria de salut del govern municipal ha remarcat també la participació a l'hora d'elaborar la carta. A més a més del Consell municipal de salut, s'ha comptat amb entitats culturals i associacions de veïns. Amb una enquesta ciutadana i un parell de tallers, ha dit, es va elaborar una diagnosi de l'estat de salut dels reusencs.

 

El consorci de l'Hospital Sant Joan, 'ben aviat'

La regidora també ha apuntat que el text ha introduït la perspectiva de gènere i la comunitat LGTBI.

A banda, la regidora de Salut ha estat preguntada pel consorci entre l'Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya per gestionar l'Hospital Sant Joan. Llauradó s'ha limitat a dir que estan "avançant molt amb la Generalitat" i que "ben aviat tindrem notícies", però no ha volgut fixar cap data concreta.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics