Dimarts, 17 de Setembre de 2024

L’Escola Puigcerver, un referent a l’hora d’accedir al mercat internacional

23 de Març de 2022, per Reusdigital.cat
  • Una imatge de l'Escola Puigcerver, de Reus

    Cedida

En els darrers anys no és novetat que l’alumnat del nostre país s'obri pas a l'estranger, ja sigui per acabar els seus estudis, per complementar-los o bé ja per instal·lar-se en altres indrets del món on desenvolupar la seva vida professional. Persones molt ben formades i amb unes aptituds idònies per créixer en sectors d'alt nivell que aquí potser no troben i, per tant, necessiten ubicar-se en altres indrets per poder posar en practica tota la formació que han anat adquirint durant els seus anys acadèmics.

No hi ha dubte que sempre hi ha un per què i assolir segons quines fites no sempre és possible si no hi ha una base sòlida i treballada durant la formació inicial, la qual esdevé indispensable en un futur. És el cas de l'Escola Puigerver de Reus, on trobem que des dels inicis de la formació el treball que es realitza és integral i no només es té cura d'una formació acadèmica extensa i rigorosa, sinó que també la formació de la persona es té en compte per fer un treball complet indispensable per al desenvolupament de l’alumnat.

Es dona el cas que en els darrers anys l'Escola Puigcerver ha esdevingut una plataforma per a persones que han decidit desenvolupar els seus coneixements en altres indrets del món, ja que la seva metodologia de formació integral és, sense cap mena de dubte, la causa efecte del motiu pel qual un nombre elevat de l’alumnat d'aquesta escola estan instal·lats en altres països. Joves que des de Reus estan sobresortint en empreses de diferents sectors siguin públiques o privades arreu del món, desenvolupant tasques d'alta responsabilitat i acabant de formar-se per esdevenir persones referents en les seves especialitzacions.

Alina Ulezko Antonova



Una d'elles és l'Alina Ulezko Antonova, que es va graduar a l’Escola Puigerver i va estudiar un doble grau de Medicina. Va realitzar el doctorat en Immunobiologia a Estats Units i actualment està a la Universitat de Washington de St. Louis cursant el primer grau del PhD en Immunobiologia, després d'haver completat la part preclínica i part de les estances clíniques. Des de fa poc va aconseguir aprovar el primer dels tres exàmens per tal d'obtenir la llicència mèdica a Estats Units i treballar com a metgessa i investigadora.
 

Una imatge d'Alina Ulezko Antonova Foto: Cedida


El seu anhel, ens explica, és obrir el seu propi laboratori per tractar a pacients tant des del coneixement clínic com des de les eines del mètode científic.

Clàudia López Camara



Un altre exemple és el de la Clàudia López Camara. És enginyera química i doctora en enginyeria civil i mediambiental. Durant els últims cinc anys he fet el doctorat a la University of California at Irvine (EEUU), treballant en el projecte ACME de la NASA.
 

Una imatge de Clàudia López Camara Foto: Cedida


Actualment viu a Alemanya, on actua com a post doctorant fent recerca en la creació de nous nanomaterials utilitzant reactors de plasma i flama.

Xavier Martiáñez Vendrell



Xavier Martiáñez Vendrell està desenvolupant els seus coneixements al nord d'Europa i ens explica que va ser des de la mateixa Escola Puigcerver que va descobrir, després d'un intercanvi per perfeccionar l'idioma, que se sentia atret per com funcionaven a altres països.

En l'actualitat està fent el doctorat en virologia a l'Hospital Universitari de Leiden, a pocs quilòmetres al sud d'Amsterdam. El projecte de doctorat que realitza s'engloba dins d'un consorci de recerca impulsat per diferents centres d'investigació a escala europea i finançat per la Unió Europea. Els diferents doctorats del consorci on està inclòs el que està duent a terme el Xavier pretenen entendre com diferents virus manipulen la maquinària cel·lular per poder multiplicar-se i què fan les cèl·lules per intentar evitar-ho.

“Entendre millor com els virus interactuen amb l'hoste ens pot servir per assentar les bases de noves estratègies preventives o nous tractaments”, ens diu.
 

Xavier Martiáñez Vendrell Foto: Cedida


El consorci els permet crear lligams personals i professionals amb investigadors de molts racons d'Europa i, de fet, ara mateix ens explica això des de Dublín, on està fent una petita estada per adquirir nous coneixements i teixir col·laboracions.

Núria Crua



Núria Crua va estudiar el Batxillerat a l’Escola Puigcerver i és on definitivament va decidir que li agradava més la branca científica. Per això va estudiar la carrera de Microbiologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i un cop graduada va fer el màster de Biologia Molecular, Bioquímica i Biomedicina de la mateixa universitat.

Va començar la seva trajectòria en investigació en un grup de Microbiologia de l'Hospital de la Vall d'Hebron. Ens explica que li va agradar tant el món de la investigació que va decidir aprofundir-hi més cursant el doctorat sobre les interaccions proteïna-proteïna entre hoste i un patogen durant un procés infectiu.
 

Una imatge de Núria Crua Foto: Cedida


Actualment, segueix en ciència com a investigadora postdoctoral al Istituto Italiano di Tecnologia i el seu objectiu principal és “entendre el paper que juguen les molècules d'RNA en les xarxes de proteïnes, específicament en les proteïnes implicades en la regulació de malalties neurodegeneratives (com la proteïna α-synuclein relacionada en el cas de la malaltia del Parkinson, la proteïna de la malaltia de l'Alzheimer APP, TDP43 i FUS)”, ens diu.

Mar Maller



La Mar Maller ens explica que també va ser alumne des de P3 fins a 2n de batxillerat a l’Escola Puigcerver. Ella està convençuda que sense l'educació, els valors i el suport que va rebre durant tots aquests anys a l'escola, no hagués arribat fins on és ara. Després d'acabar el batxillerat científic, va estudiar Nanociència i Nanotecnologia a la UAB i l'últim curs va realitzar una estada d'Erasmus a Aarhus, la segona ciutat de Dinamarca.

En l'actualitat està estudiant un màster Erasmus Mundus (és un màster amb beca europea però obert a gent de tot el món). El seu màster es diu MESC+ (master for energy storage and conversion) i és un programa de dos anys, on cada semestre es du a terme a un país diferent. A la seva classe hi ha 27 estudiants de 18 països d'arreu del món. El primer i segon semestre va estar a Varsòvia (Polònia) i Tolosa (França). Al tercer semestre va poder triar entre Amiens (França), Bilbao o Ljubljana (Eslovènia). Ella va escollir l'última opció.

Ara, finalment durant l'últim semestre, està fent el seu treball de final de màster, al departament de química de la Universitat d’Oslo.

Marta Gebelli Carrasco



Marta Gebelli Carrasco és enginyera i l'agost del 2021 va tenir l'oportunitat de començar el màster en Enginyeria de l'Energia Sostenible a Suècia a la Universitat de Lund. Lund és una ciutat del sud de suècia, tranquil·la amb un campus universitari gran amb molta vida estudiantil i força internacional.
 

Marta Gebelli Carrasco Foto: Cedida


“No hi ha dubte que el futur del nostre planeta passa per mans de persones i això posa més en valor els mètodes i la rigorositat basats en els valors d'una escola petita, familiar i amb dues línies de formació. Una escola que avantposa la formació de les persones a la mateixa altura que la formació acadèmica”, ens remarca.

Aquests són alguns exemples que posen en valor la importància de la formació ben triada i la implicació necessària que cal per anar obrint-se portes al món. “Els testimonis són la millor garantia per a qualsevol persona que busca una escola on formar-se acadèmicament i no hi ha dubte que, en aquest cas, l’Escola Puigcerver disposa d’una llarga trajectòria que l’avala com a centre referent”, ens expliquen des de la direcció del centre.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan Anton Carricondo Oyonate  24 de Març de 2022

Bona feina!

Es evident que estan treballant molt bé i els resultats ja es veuen.

Reportatges