El Punt Jove d'atenció a les sexualitats de l'Oficina Jove del Baix Camp, un servei compartit entre la regidoria de Joventut i la regidoria de Salut i Esports, ha programat una jornada tècnica per a professionals que treballen amb joves per tal de reflexionar sobre l'abordatge de les sexualitats i les relacions sexoafectives amb adolescents i joves. La Jornada es farà el proper dimarts dia 28 de novembre, de les 9 del matí a les 2 del migdia l'Espai Boule de Reus.
El Punt Jove d'atenció a les sexualitats de l'Oficina Jove del Baix Camp és un servei d’atenció específica als adolescents i joves (entre 12 i 25 anys), l’objectiu fonamental del qual és el d’atendre i acompanyar els i les joves i el seumentorn, en el procés de creixement per afavorir la vivència d’una sexualitat positiva i responsable, basant-nos en els drets sexuals, amb perspectiva feminista, gratuït imconfidencial.
Aquesta jornada s’adreça, de manera especial, als i les professionals que treballen amb joves i té com a objectiu oferir als participants eines i recursos per desplegar una visió diversa i integradora de la sexualitat en la societat actual, adquirir nous coneixements sobre diversitat sexual i les necessitats específiques de cada col·lectiu de joves, conèixer l'impacte de les primeres experiències sexuals en l'adolescència i les possibles conseqüències psicològiques de viure una relació de parella tòxica i obtenir recursos per la bona comunicació amb els i les joves i identificar estratègies per a l'acompanyament i la derivació a altres professionals.
L’educació sexual ha de ser integral. Això significa que ha d’incloure temes clau sobre sexualitat i prevenció del VIH i les ITS, però no s’ha de centrar únicament en aquests aspectes. L’educació sexual va més enllà de la prevenció de resultats negatius per a la salut o l’embaràs no planificat i concep la sexualitat com un aspecte positiu de la vida i una dimensió molt més àmplia.
Aquestes jornades donaran eines per treballar les sexualitats en les diverses etapes de la vida, des d’una perspectiva feminista i tenint en compte l’àmplia interseccionalitat que travessen les persones.
Els ponents de la jornada són Elena Crespi, feminista, psicòloga, especialitzada en teràpia de parella, en teràpia sexual, psicologia perinatal Ha publicat diversos llibres i actualment és docent a la UVic, la UOC i la UB, Chaimaa Boukharsa, coordinadora de Afrocolectiva. Filòloga llicenciada en Estudis Àrabs i Islàmics amb tesis en Feminismes Islàmics per la Universitat de Granada, especialitzada amb un màster en diversitat cultural, un enfocament multidisciplinari i transfronterer, tallerista i activista, i Sida Studi, associació sense ànim de lucre que treballa per contribuir a generar una transformació social i política que asseguri que totes les persones puguin gaudir de la seva sexualitat de manera plaent, saludable i lliure de violències masclistes.
El programa
De 9 a dos quarts de 10 del matí: Recepció de participants
De tres quarts de 10 del matí a un quart de 12 del migdia: Elena Crespi. “Com i quan parlar de sexualitat a l'adolescent?”
D'un quart de 12 a tres quarts de 12 del migdia: Pausa cafè
De tres quarts de 12 a tres quarts d'1 del migdia: Afrocolectivxs. “Quan les violències s'interseccionen”
De tres quarts d'1 a tres quarts de 2 del migdia: Sida Studi. “Sexualitats WABI-SABI des d'una perspectiva anti-Discapacistista. Estratègies de resistència”
De tres quarts de 2 a 2 del migdia: Preguntes i comiat
Per a inscriure’s a la jornada es pot clicar aquest enllaç.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics