Dissabte, 02 de Desembre de 2023

L'Hospital pagarà les productivitats pendents de 2015 però només a una part dels treballadors

El Comitè d'Empresa ha portat aquesta decisió al Tribunal Laboral de Catalunya

18 de Novembre de 2016, per Enrique Canovaca
  • El govern de Reus pagarà el total de les DPO'S de l'Hospital només a unes categories

    Cristina Antillés

El govern de Reus abonarà el 50% restant de les DPO (complement per productivitat) als treballadors de l'Hospital de Sant Joan, en la nòmina d'aquest novembre, però només a aquells que van de les categories 3.2 a la 5, és a dir, auxiliars d'infermeria, administratius, portalliteres i netejadores. En canvi, els grups professionals de l'1 al 3.1, personal facultatiu, diplomats assistencials i tècnics especialistes, no cobraran aquesta quantitat, segons s'indica en l'informe emès per Secretaria i Intervenció de l'Ajuntament de Reus.

El consell d'administració de l'Hospital de Sant Joan va aprovar, el passat 28 d'octubre i per unanimitat, pagar la meitat de les DPO'S meritades del 2015, el que significava un import aproximitat d'1 milió d'euros. Ara, amb l'informe tècnic i jurídic a la mà, aquesta quantitat es reduïrà ostensiblement, ja que no tots els treballadors cobraran la segona part, concretament, els que tenen una retribució més alta i es dedueix que una major capacitat adquisitiva. Aquests es quedaran, de moment, amb la quantitat rebuda el juliol pel que fa als objectius de prevenció de riscos laborals i de presència efectiva al seu lloc de treball.

L'informe es basa en el dèficit generat a l'Hospital de Sant Joan, que a hores d'ara té una previsió de tancament de 4 milions d'euros a final d'any, per tal de prendre aquesta decisió que divideix als treballadors entre els que poden cobrar i els que no. El Comitè d'Empresa ja va anunciar, fa deu dies, de les intencions ara confirmades del govern de Reus i va decidir imposar una denúncia davant del Tribunal Laboral de Catalunya (TLC).

Els representants dels treballadors entenen que en un acord fixat en aquest mateix organisme, el passat juliol, la direcció de l'hospital acceptava com a data límit el 15 d'octubre per tal de fer efectiu el pagament de totes les DPO meritades. Com que no s'ha complert, volen una execució forçosa ordenada pel TLC.

A la vegada, el Comitè d'Empresa va interposar una denúncia pel suposat incompliment d'un conveni laboral que finalitza aquest 31 de desembre de 2016, i encara s'han de negociar si es podran cobrar les productivitats d'enguany o no, ateses les dificultats econòmiques del centre reusenc.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

M Carme   18 de Novembre de 2016

Proposta

I no seria millor pagar lo a tothom encara que només fos una part proporcional i que consti que no soc cap personal que pertanyi al hospital, nomes crec que s hauria de pagar a tothom

Reportatges