Divendres, 19 d'Abril de 2024

L'Hospital Sant Joan de Reus estrena el Laboratori d'Anàlisis Clíniques

El servei està integrat al Laboratori de Referència de Catalunya (LRC)

16 de Febrer de 2024, per Reusdigital.cat
  • El conseller de Salut, Manel Balcells, durant la visita a l'Hospital de Sant Joan de Reus

    Cedida

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha inaugurat aquest divendres el Laboratori d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, un servei que està integrat al Laboratori de Referència de Catalunya, que forma part de la xarxa de diagnòstic biomèdic i per la imatge, dibi. L'equipament disposa d'una superfície construïda de 746 metres quadrats i està integrat pel laboratori d'urgències, que ja ocupava aquest espai, i el de rutina, anteriorment ubicat a l'edifici CEPID de Reus. Amb una inversió de 650.000 euros, el projecte es va iniciar el maig de 2022 amb la implicació d'un gran equip de professionals de l'hospital i l'LRC.

La integració del laboratori de rutina ha reorganitzat processos que en alguns casos es duplicaven arran de la separació física, optimitzant així els recursos i facilitant l'intercanvi d'informació amb el centre hospitalari. També s'ha impulsat l'adequació a la demanda, que disminueix el nombre de proves; suposa un avenç en la pràctica de les cures adequades, les pràctiques clíniques que aporten valor i s'ajusten a les necessitats de les persones.

Millora així la coordinació del personal, fomentant la formació i la capacitat de treball multidisciplinari en el laboratori. Cal destacar l'esforç col·lectiu durant tot el procés d'integració, ja que s'ha mantingut la continuïtat del servei tant de rutina com d'urgència.

L'activitat del Laboratori d'Anàlisis Clíniques

El laboratori compta amb més d'una trentena de professionals de disciplines i àmbits especialitzats diversos: 27 tècnics especialistes en laboratori, nou especialistes en laboratori clínic (Anàlisis Clíniques i Microbiologia i Parasitologia, Bioquímica Clínica), quatre residents en formació i dos professionals d'administració. Dotats de les darreres tecnologies en producció, donen una resposta òptima i ajustada a les necessitats de l'hospital i els seus usuaris.

El laboratori du a terme més de tres milions de proves anuals i concentra la tasca en la secció de Bioquímica amb prop de dos milions. També comprèn les Seccions d'Hemostàsia, Hematologia, Hormones, Microbiologia, Marcadors Tumorals, Serologia Infecciosa, Immunologia, Farmacologia i Biologia Molecular, entre altres. El volum de proves internalitzades supera el 97%, essent el laboratori més autosuficient de la xarxa, el segon en volum de producció global de la xarxa i el tercer en peticions urgents.

La xarxa dibi està formada per una vintena d'hospitals i centres de salut que actuen com a nodes, comparteixen necessitats i ofereixen respostes als seus professionals i persones usuàries. La seva dimensió li permet ser una de les xarxes diagnòstiques més eficients del SISCAT.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics