Dissabte, 15 de Juny de 2024

Llauradó (ERC) percep el 'canvi' de Guaita com un retorn als 33 anys de governs socialistes anteriors a Pellicer

Els republicans han fet un balanç del primer any de govern del mandat 2023-2027 a Reus

  • D'esquerra a dreta: Òscar Subirats, Montserrat Flores, Enric Fogàs, Noemí Llauradó, Daniel Recasens i Marina Berasategui

    Reusdigital.cat

"El que experimentem de bon inici com a grup municipal és que el canvi que presenta el PSC a Reus, més que un canvi, és un retorn a la manera de fer socialista", ha apuntat la regidora de Projecció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus i primera tinenta d'alcaldessa, Noemí Llauradó, en un balanç del primer any de mandat del govern de coalició (PSC, ERC i Ara Reus), a una setmana de celebrar-se un any dels comicis del 28-M.

Després del "parèntesi convergent" amb Carles Pellicer com a alcalde de la ciutat, els republicans veuen en el PSC una certa "sensació de nostàlgia" per tornar a fer el d'abans, fent referència als 33 anys anteriors de govern socialista a Reus.

 

Els republicans qualifiquen l'escenari de l'inici de mandat com un "desajustament de velocitats"

 

"No ha estat fàcil", ha assegurat Llauradó, i és que quan es va conformar el govern actual, dos dels socis (ERC i Ara Reus) portaven una "velocitat de creuer" amb "l'expertesa de conèixer la casa" i l'estructura administrativa de l'Ajuntament i volien "veure avançar" els projectes, i es va incorporar un PSC que portava dotze anys a l'oposició amb alguns regidors i regidores que no havien ni format part de la vida al plenari abans.

Des d'ERC (cinc regidors) expliquen que "el soci més petit" (Ara Reus amb dos regidors) sembla que ha estat "arrossegat" pel més gran (PSC amb vuit regidors). "A vegades sembla més un 10 a 5 que un 8 a 7", ha apuntat Llauradó. 

 

El paper d'ERC

 

Amb cinc regidors i regidores al plenari municipal, ERC continua veient-se amb "pes i responsabilitats" dins de govern en àrees transformadores com són l'urbanisme (Marina Berasategui), la cultura i la política lingüística (Daniel Recasens), la promoció de ciutat (Noemí Llauradó), l'empresa, formació i ocupació (primer amb Carles Prats al capdavant i ara, amb Òscar Subirats), i la participació ciutadana, la transparència i el bon govern (Montserrat Flores). "Tirem endavant regidories de pes de la desena ciutat més gran de Catalunya i liderem la primera tinença d'alcaldia", ha celebrat Llauradó.

Amb un "fort lideratge", ERC assumeix que el seu paper és vetllar per la cultura catalana i de Reus, defensar la llengua, lluitar contra el feixisme i avançar des del municipalisme fins a la independència. "De cara al 2027 no renunciem a tenir l'alcaldia de la ciutat, i així trencar el bipartidisme que hi ha hagut fins ara", ha expressat Noemí Llauradó, qui ha afegit: "Hi ha el perill que la ciutat de Reus es quedi estancada; si volem que passin coses diferents, creiem que hi ha d'haver canvi en l'alcaldia". El "plus" que necessita la ciutat, segons la regidora d'ERC, passa pel lideratge del govern en mans d'Esquerra.

Des de la formació són conscients de la "desafecció política" de la ciutadania i del fet que han de treballar per "tornar a connectar amb els reusencs i reusenques", en paraules del president de l'executiva local d'ERC a Reus, Enric Fogàs, i recuperar la majoria independentista. Tant el 28 de maig de 2023 com el passat dia 12, els republicans han vist com el suport de la gent ha anat minvant i que la creixent abstenció ha beneficiat a l'extremadreta.

ERC vol apropar-se a la classe mitjana i guanyar-se -o refermar- el seu vot i confiança d'ara en endavant. Durant la roda de premsa d'aquest dimecres, Noemí Llauradó ha qualificat de "repte polític" la millora de la situació social i econòmica, la qualitat de vida, de la classe mitjana, de "qui mou la ciutat" i a qui "cada vegada costa més arribar a final de mes". I això, segons apunten, passa per les polítiques públiques d'ERC.

 

"Volem treure pit dels projectes amb segell ERC"

 

El grup municipal ha exposat una actualització dels projectes que lideren des de les seves regidories, projectes que van començar-se a dibuixar en el mandat anterior, amb Junts i Ara Reus, i que en l'actual continuen desenvolupant-se i materialitzant-se. Així, fent un repàs, han volgut defensar-se d'una crítica que, tal com ells indiquen, acostumen a rebre: "ERC no només planifica, sinó que també executa".

La regeneració del barri del Carme, la transformació de la zona sud de la ciutat, més enllà del Mercat del Carrilet, el posicionament de Reus al mapa com una ciutat per visitar i invertir i on viure; la reforma del Museu d'Art i Història, la definició del projecte del Centre Catòlic, l'impuls de Funecamp com a "primera acció visible" de l'àrea metropolitana, l'aposta per un urbanisme més humà, la futura posada en marxa d'una nova edició del Reus Espais Vius o l'Escola d'Oficis són alguns dels projectes que des d'ERC han volgut destacar.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Vitoriano  23 de Maig de 2024

Retorn 33 anys al socialisme de Reus.

Molt be el artícle anterior, perfecto…

Y a todo eso debemos añadir o que han aprobado esta chusma, y lo que han hecho que no ha sido más que gastar dinero público, subiendo los impuestos una media del 30 %.

La normativa DEL USO DE LOS PATINETES de la DGT, entro en vigor el pasado mes de ENERO/2024. Pero sigue quedándose corta para regular su incidencia diaria. Porque los usuarios la desconocen, o no quieren saberla ni emplearla, y la Administración tiene dificultad de aplicarla…” Pero el peatón es el que padece este desmadre”

Sería necesario y obligatorio que todos los VMP (bicicletas, patinetes eléctricos, y sus derivados…), tuviesen un seguro de responsabilidad civil particular como mínimo que cubriera unos 200.000 euros, esto evitaría muchos conflictos. La ciudad de Zaragoza lo ha aprobado este mismo año 2024. Esto aseguraría una mejora en la conducción de los VMP, con sus acompañantes al manillar. Obligaría a tener una edad mínima del manejo de los VMP. En Reus tenemos aprobada la Normativa de Mobilidad Sostenible, en el apartado III, sobre los MVP, el 1-07-2023, no sirve para nada.

También sería bueno, impulsar la tramitación de algún tipo de matriculación, o control y el permiso de circulación para estos vehículos. Esto serviría para tener nociones de cómo conducir un vehículo sea cual sea con ruedas, y respetar las normas de conducta cívicas, así como un mejor comportamiento personal del usuario de los VMP. ¡Por qué no! Un impuesto para mantener en buen estado de las calles que también usan. Esperamos pronto la respuesta efectiva de nuestros políticos para poner orden y sentido a esta ola de movilidad personal e individual que la sociedad está pidiendo a gritos. Lo del Mercado Central que nos expliquen el bodrio que han montado…

Joan C. F,P  22 de Maig de 2024

Ospedre! Quins comentaris...

Ospedre! Quins comentaris... Si no us trobeu a gust o no us agrada el Govern dirigit pel PSC i del qual formeu part voluntàriament , foteu el camp! Ah! , però us deu fer mandra , sobretot per allò de perdre el sou que cobreu i que no s'assembla gens al que rebríeu per les vostres feines habituals, si és que en teníeu,,,
Excepte, clar la gran dama ... que continuaria cobrant el supersou de la Diputació... Tot i que alguna assesora (Presidenta del partit a Reus) potser també el perdria.
Per cert les regidories que dirigiu o són les més ineptes o les més dropes... I el futur del vostre partit pinta negre, negre... jo diria que gairebé apunta a una etapa que vau conèixer a la ciutat i que coneixeu prou bé:... no tindreu ni representació municipal.

Reportatges