Dimarts, 23 de Juliol de 2024

L'Olimpíada Escolar de Reus es farà del 10 al 25 d'abril amb nou modalitats esportives

Hi podran participar els nens en categoria benjamí i aleví. Es crea un fons social per aquelles famílies amb dificultats per pagar la llicència esportiva

25 de Febrer de 2015, per Enrique Canovaca
  • Representants polítics i d'entitats esportives que fan possible la 33ena Olimpíada Escolar de Reus

    Enrique Canovaca

Els alumnes nascuts entre 2003 i 2006 de qualsevol centre educatiu del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre podran participar a l'Olimpíada Escola de Reus, prevista entre el 10 i el 25 d'abril i que es recupera gràcies a la implicació del Reus Deportiu, el Reus Ploms i l'Ajuntament de Reus, que destinarà 30.000 euros -una partida reclamada per Ara Reus per aprovar els pressupostos de 2015. Les modalitats en categories benjamí i aleví, tant masculí com femení són: minibàsquet, futbol sala, minihandbol, atletisme, minimarató, patinatge, gimnàstica rítmcia, tennis taula i natació. Els organtizadors ha optat, de moment, per les categories purament escolars, però no es descarta que en un futur s'ampliï la participació als alumnes d'ESO.

A l'espera de concretar les dates de competició dels tres esports en equip, les proves d'atletisme es faran el 15 i 17 d'abril, al CN Reus Ploms; les de minimarató, el 25 d'abril, al Pavelló Olímpic; les de patinatge, el 22 i 24 d'abril, al Reus Deportiu; les de gimnàstica rítimca, el 14 i 16 d'abril, al CN Reus Ploms; les de tennis taula, el 20 i el 21 d'abril, al Reus Deportiu; i les de natació, el 19 d'abril, a les mateixes instal·lacions. En funció de les inscripcions que hi hagi en a minibàsquet, futbol sala i minihandbol -un equip per cada centre escolar i categoria- es concretaran les eliminatòries a disputar. Això sí, com a mínim, cada conjunt disputarà 3 partits.

L'acte d'inauguració de l'Olimpíada Escola es durà a terme el divendres, 10 d'abril, a la plaça de la Llibertat. Hi haurà una marxa de la torxa olímpica pels carrers de la ciutat, així com l'encesa del pebeter, la lectura del juramemt i l'enlairament de la bandera olímpica. Pel que fa a l'acte de cloenda, aquest es realitzarà el dissabte, 25 d'abril a la tarda, al Pavelló Olímpic. La competició clourà amb el minimarató, les finals de futbol sala i minihandbol de categoria aleví i els lliuraments de medalles, diplomes i els reconeixements de la Targeta Verda.

En aquest sentit, hi haurà medalles pels tres primers de cadascuna de les categories i diplomes fins al 6è classificat. A més, l'organització detalla que només es permetrà la inscripció d'un relleu, en les proves d'atletisme i natació, per centre educatiu, esport i categoria, tant en el cas dels esports individuals com els d'equip. Serà un Comitè Tècnic que acabai de decidir els sitemes de competició. Aquest estarà format per dotze representants, a parts iguals, del Consell Esportiu del Baix Camp, Reus Esport i Lleure, Reus Deportiu i Club Natació Reus Ploms.

La creació d'un fons social per pagar la llicència esportiva

"Ningú es quedarà fora de la competició per motius econòmics", ha assegurat l'alcalde, Carles Pellicer, durant la presentació de la 33ena Olimpíada Escolar. Per tal d'aconseguir-ho, es repartirà una circular entre els centres educatius on s'indica que les famílies més desfarovides es podran acollir a un fons social, creat entre l'Ajuntament i el Consell Esportiu del Baix Camp, per fer front als 10 euros que costa la llicència dels Jocs Esportius Escolars del curs 2014-2015.

La Targeta Verda

Una de les novetats d'aquesta edició, respecte a la darrera, és que es premiarà les actituds esportives durant la competició, amb una Targeta Verda. Es reconeixerà al centre educatiu que fomenta el joc net i els valors positius de l'esport, en els esports col·lectius i individuals, de forma separada, així com a l'entrenador i delegat d'aquests conjunts. També es reconeixerà l'acció més destacada de l'Olimpíada.

L'observatori dels esportistes

L'altra gran aposta de l'Olimpíada reusenca és la creació d'un observatori dels esportistes que vol promoure l'avaluació, el debat i la concreció de propostes per part dels participants. El grup estarà liderat per un equip de docents voluntaris, externs a l'organització, i format per un nen i una nena de cinquè de primària, en representació de cada escola i com a capitans. Aquests infants assistiran a la cerimònia inaugural i seran convocats per determinar la dinàmica de l'observatori i les propostes a aprovar.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges