Dissabte, 27 de Juliol de 2024

Pellicer i Subirats demanen 'responsabilitat i comprensió' per la pròrroga de les mesures restrictives a Reus

El regidor de Salut subratlla que 's'han pres les mesures adients per preservar la salut dels pacients i dels professionals' arran els casos positius detectats dies enrere al Sant Joan

04 de Setembre de 2020, per Marc Busquets
  • Pellicer i Subirats, aquest divendres, a la sala de premsa de l'Ajuntament

    ERC Reus/ Twitter

"Estem aconseguint aplanar la corba, però no n'hi ha prou. S'ha de seguir". D'aquesta manera ha argumentat el batlle, Carles Pellicer, la pròrroga de 15 dies de les mesures restrictives que el govern de la Generalitat ha allargat a Reus, per aplanar la corba de contagis de covid-19. Al costat del regidor de Salut, Òscar Subirats, ha valorat l'eficàcia de les accions dutes a terme fins ara, i que han permès un "major control" de la propagació del virus. Tots dos han agraït "l'esforç" dels veïns i dels agents econòmics durant les dues últimes setmanes i han apel·lat a la "responsabilitat col·lectiva i individual" per "tornar a la normalitat". 

Tornar a la feina i a les aules amb el risc de rebrot 'controlat'

Pellicer ha assenyalat que fa 15 dies que "treballem profundament" per aplanar la corba de contagis, "però hem de continuar". Precisament això ha fet que el govern secundi la pròrroga de dues setmanes més imposada pel govern de la Generalitat. En tot cas, el batlle ha agraït "l'esforç de la gent" i ha revelat un parell de reunions amb el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. "Som en una situació millor que dies enrere, però no n'hi ha prou. Les properes setmanes són clau", ha manifestat. L'objectiu, ha dit, és "tornar a la feina i a les aules" amb el risc de rebrot "controlat". Abans de cedir la paraula al regidor Subirats, ha demanat "comprensió" al teixit econòmic de la ciutat davant les limitacions en determinats sectors i activitats. 

Acte seguit, el regidor de Salut ha exposat que "tot allò que s'ha fet fins ara s'ha fet bé" i ha mostrat una gràfica per mostrar l'evolució dels contagis al llarg de les últimes setmanes a Reus. Un cop es va arribar al punt àlgid, a l'agost, l'objectiu és anar reduint la propagació i "per això cal fer decréixer la corba al màxim". Amb un índex de rebrot al municipi de 271 punts, quan la mitjana catalana és de 186 i "l'aconsellable" és que sigui de 100, "és evident que ens queda molta feina per fer". Amb tot, ha posat en valor "l'entesa amb la Generalitat" fins ara per assolir els objectius establerts. 

Sobre els positius del Sant Joan

Com en el cas de Pellicer, Subirats ha agraït "l'esforç dels veïns i del teixit local" i ha recordat la cèlebre màxima 'keep calm and carry on' (mantingueu la calma i seguiu) per demanar "que tot funcioni". Per aconseguir-ho, però, "cal que tots siguem prudents i rigorosos pel que fa al nostre comportament". "Som en alerta, però la ciutat pot funcionar", ha reblat posteriorment Pellicer.

Subirats, per part seva, s'ha referit a la situació generada a l'Hospital Sant Joan arran els 26 positius de covid-19 que s'han donat a conèixer recentment. Tot i matisar que "no em correspondria a mi fer aquestes declaracions", ha explicat que "no és un brot, perquè no tot ha estat un resultat d'un sol cas. En diverses plantes hi ha hagut casos diferents". El regidor ha assegurat que "s'han pres les mesures adients per preservar la salut dels pacients i dels professionals. Els casos detectats no estan connectats". 

 

 

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  05 de Setembre de 2020

Salut i ensenyament!

Cal actuar amb més mitjans físics i econòmics que aportin solucions als temes. Ara és el moment de ser àgils i mobilitzar molts més recursos. Potser amb menys despeses inútils i menys actuacions cara al sistema i a la galeria aportaria més beneficis. No es pot treballar pensant en demà, cal parlar d'un futur que cada cop està més cru.

Reportatges