Coincidint amb les festes de la Mare de Déu de Misericòrdia, l'Ajuntament de Reus ha lliurat aquest dijous al vespre els Guardons de la Ciutat, en un acte institucional que ha suposat l'inici de la festa major i que s'ha fet al saló de plens. Durant la cita s'ha repartit la postal número 41 de la col·lecció de postals de la festa, que en aquest cas està dedicada a la 'Vintiquatrena' de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia.
El consistori reusenc ha atorgat enguany quatre mencions honorífiques municipals, tres medalles de la ciutat i un títol de filla adoptiva de Reus. En el cas de les mencions honorífiques, han recaigut en la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume, en reconeixement al foment de les tradicions religioses com la Setmana Santa reusenca, i amb motiu del 75è aniversari de la seva creació; en l'Associació de Dones Blanca Almendro, que enguany compleix 25 anys d'existència, per la tasca desenvolupada, de manera especial al barri Gaudí, a l'hora de visibilitzar el paper de les dones; en la Confraria de la Mare de Déu de l'Amargura, també pel seu compromís amb les tradicions religioses i a propòsit del 25è aniverrsari de la seva vinculació al Centre Aragonès El Cachirulo; i l'Escola Puigcerver, que enguany celebra els 50 anys de la seva creació, pel treball educatiu que desenvolupa i per fomentar valors com la convivència, la solidaritat i l'esperit crític.
Pel que fa a les medalles de la ciutat, han estat lliurades a tres entitats que celebren enguany el centenari de la seva constitució: el Reus Ploms, per la seva trajectòria com a entitat esportiva i associativa; Reus Foment Empresarial, per la legítima defensa dels interessos de les empreses; i l'Orfeó Reusenc, que és una entitat sense afany de lucre que s'ha convertit en una referència en el foment de la llengua i la cultura catalanes.
Per últim, l'Ajuntament de Reus ha nomenat Filla Adoptiva de Reus la ceramista Neus Segrià Fortuny. D'aquesta manera, el consistori ha volgut reconèixer la seva trajectòria artística, la seva voluntat de recerca constant quant a tècniques i tradicions, la seva activitat expositiva i la seva dedicació a la docència, així com el reconeixement internacional que ha assolit la seva obra. La seva intervenció ha estat precedida per un parlament del director dels Serveis territorials de Cultura al territori, Jordi Agràs, que ha lloat la seva tasca també com a docent. Una agraïda Segrià, per part seva, ha assenyalat que "tot i que vaig néixer a Tarragona, els meus primers records els tinc de Reus. Les primeres sopes me les vaig menjar a Reus", ha evocat amb nostàlgia, tot donant les gràcies "de tot cor" als assistents.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics