Dimarts, 28 de Maig de 2024

Reus modifica el criteri de poda de l'arbrat segons la seva tipologia

Els arbres es classificaran en quatre freqüències de poda diferents

10 d'Abril de 2024, per Reusdigital.cat
  • A Reus aquest canvi afecta a més de 18.000 arbres

    Cedida

La regidoria de Via Pública ha publicat el perfil del contractant la licitació del nou contracte del servei de poda de l’arbrat de la ciutat que incorpora com a criteris que tots els arbres de la ciutat es podaran un mínim d’una vegada cada quatre anys; que la distància de les branques dels arbres un cop podades respecte de les façanes dels edificis serà d’un mínim de 0,5 metres; i que l'alçada mínima serà de 4,5 metres per no interferir amb el trànsit rodat i de 2,25 metres a les voreres amb trànsit de persones.

El nou contracte de poda té un pressupost de licitació de 388.159,62 euros i preveu el manteniment de 18.439 arbres plantats (17.208 exemplars viaris i 1.231 en altres espais). No en formen part els arbres de zones verdes i parcs, que són objecte d’un altre contracte.

Per la poda de l’arbrat s’estableix una roda, de manera que en quatre anys s’actuï a tots els arbres de la ciutat, com a mínim una vegada. Per això, i segons criteris tècnics de necessitat d’actuació, es classifiquen els arbres en quatre freqüències de poda: anual, biennal, triennal i quadriennal. Es preveu que l’arbrat esporgat anualment sigui d’una mitjana de 8.308 arbres l’any.

La poda es farà seguint criteris i objectius concrets. Els arbres s’hauran de podar si existeixen motius sanitaris, de situació, de seguretat o de funcionalitat, seguint les recomanacions establertes en l'Estàndard Europeu d’Esporga. Els criteris fixats per a la poda preveu procurar que els arbres presentin el màxim volum de capçada en relació amb les característiques de cada espècie i l’edat dels arbres i també d’acord amb les característiques dels carrers, condicionats per l'amplada de carrer, l'amplada de vorera i senyalització viària. Així, es procurarà que un cop podat l’arbre, cap element seu no quedi a menys de 0,5 metres d’elements del carrer com façanes, balcons, semàfors o senyals de trànsit.

El període de vigència del contracte serà de dos anys, a comptar des de la data de la seva formalització. Es podrà prorrogar fins a un màxim de dos anys més.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges