Dissabte, 13 de Juliol de 2024

Reus Promoció assumirà la gestió i el cost de la instal·lació de l’enllumenat de Nadal

Els dies d’il·luminació nadalenca aniran des del 24 de novembre fins al 7 de gener

31 de Juliol de 2023, per Reusdigital.cat
  • Enllumenat de Nadal a la ciutat de Reus

    Cedida

L’Agència Reus Promoció es farà càrrec, per primera vegada, de tota la inversió necessària per il·luminar els carrers comercials de la ciutat aquest Nadal. De la mateixa manera, també assumirà la gestió dels treballs relacionats que es duran a terme amb la participació i l’escolta activa dels representants del carrers i de les entitats comercials de Reus.

L’enllumenat de Nadal d’enguany mantindrà, arran de la bona acollida que va tenir, la mateixa base de l’any passat i incorporarà, com a novetat, nous elements transversals en dues dimensions que donaran un toc diferenciador a la decoració nadalenca. També, s’ha acordat que els dies d’il·luminació nadalenca aniran des del divendres 24 de novembre fins al diumenge 7 de gener del 2024 amb l’horari de 17.30 hores fins a les 23.00 hores.

Tres grans canvis

Quant al finançament, Reus Promoció es farà càrrec, per primera vegada, de tot el cost de l’enllumenat dels carrers comercials i els botiguers d'uns 450 establiments de la ciutat s’estalviaran la part que els hi corresponia fins ara.

Pel que fa a la gestió i coordinació, l’enllumenat dels carrers comercials es licitarà juntament amb la resta de l'enllumenat de Nadal de la ciutat. Amb aquesta licitació conjunta que farà l’Ajuntament de Reus s’aconseguirà un estalvi gràcies a les ofertes que presentin les empreses licitadores. D’aquesta manera, s’aposta per un funcionament més modern i simplificador que segueix la tendència marcada per altres ciutats de Catalunya. A més, els responsables dels carrers s'estalviaran moltes de les gestions que amb l’anterior plantejament havien d’executar com el seguiment del muntatge i el manteniment, les reparacions, etc. Amb tot, les decisions sobre l’enllumenat nadalenc en els carrers comercials es continuaran compartint amb les associacions de botiguers i caps de carrers en el marc de les reunions de treball que es duen a terme a l’Agència Reus Promoció.

L'últim gran canvi és l'augment en el nombre de carrers amb llums de Nadal. La licitació que es durà a terme possibilitarà la concurrència competitiva i permetrà augmentar, amb un pressupost similar, el nombre de carrers comercials que s'il·luminaran a la ciutat. Els nous vials que comptaran amb il·luminació nadalenca es determinaran segons un criteri de densitat comercial.

Segons la regidora de Projecció de Ciutat, Noemí Llauradó, el nou plantejament que presenten enguany és "un canvi de paradigma en relació amb allò que s’havia fet fins ara", i afegeix: "És una mesura que afavoreix directament els establiments comercials de la ciutat i que, a més, facilita i simplifica totes les gestions que abans es feien en col·laboració amb els representants dels carrers, les entitats comercials i la Cambra de Comerç de Reus". Llauradó els agraeix tota la feina que han dut a terme durant tant de temps i que continuaran fent plegats perquè "el Nadal de Reus sigui una de les celebracions més reconegudes i atractives en l’àmbit català".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges