Ara potser ja no, però anys enrere qui més qui menys duia un pin a la solapa de l'americana, al pit de l'abric o fins i tot a la motxilla. N'hi havia de tota mena i mida i, en clau local, més d'un en va fer col·lecció. L'entitat Col·lectors club, amb seu al carrer de Sant Jaume de la nostra ciutat, n'ha aplegat una bona colla i per fer-ne difusió ha fet una publicació a la xarxa.
Comerços, entitats i personatges
Es conserven exemplars amb el relleu de la comarca del Baix Camp i algunes poblacions situades al mapa, del Santuari de Misericòrdia, del monument al general Prim i de la Prioral de Sant Pere. Comerços i establiments també en regalaven als clients, com la cadena de videoclubs Splay center, que en va fer una sèrie especial amb icones ganxetes tan populars com la Pastoreta o el 'Condesito'. El Nen de les Oques, o el Sant Jordi del parc homònim, entre altres, també són protagonistes.
Altres negocis, com la papereria i llibreria Tomàs Barberà o el colmado Giner també van fer pins amb altres símbols de la ciutat. Gegants i grallers, colles de carnaval o els Xiquets de Reus apareixen també a la col·lecció del Col·lectors club. Pel que fa als mitjans de comunicació, els més nostàlgics recordaran l''Espais7' o 'Impacte 48', que també formen part de la mostra de l'entitat.
Finalment, cal destacar que en tenen d'establiments que van abaixar la persiana però que romanen en la memòria col·lectiva. I és que qui no se'n recorda, del Drac ñam, del Vaixell o d'El màtic? El propietari d'aquest particular tresor, Joan Carles Llop, indica a Reusdigital.cat que la col·lecció de pins és tan sols "una anècdota" si es té en compte que els integrants de l'entitat tenen "objectes que molt probablement interessarien alguns museus" del territori. "Quan els col.leccionistes tenim temps per treure pols a les nostres col.leccions apareixen coses força interesants", conclou Llop.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics