Mas Carandell va acollir els dies 3 i 4 d'octubre una nova edició de la formació 'Prevenció de l’assetjament sexual a l’empresa: del paper a la pràctica', a càrrec de la Fundació Sorli i amb el suport del departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.
Les sessions van comptar amb la intervenció de l’experta Berta Canals i Renau, que ha estat directora durant més de cinc anys de la Fundació privada Sorli, la qual treballa per assolir un entorn laboral més just i equitatiu. Berta Canals lidera projectes per a la igualtat de gènere a les organitzacions i disposa d’una dilatada experiència com a consultora de gènere i d’igualtat que li ha permès desenvolupar competències clau en l’elaboració de plans d’igualtat i protocols contra l’assetjament sexual.
La formació impartida a Mas Carandell tenia per objectiu oferir pautes bàsiques per passar per totes les fases del protocol i simular experiències similars a les que es viuen en el moment real de la seva aplicació. A partir d’una metodologia interactiva es van treballar continguts sobre l’assetjament sexual a la feina com tipologies i eines de detecció, fases del protocol, membres i rols de les comissions, la posada en marxa, casos pràctics i reparació, entre d’altres.
A Europa una de cada dues dones diu haver patit assetjament sexual a la feina. Tenint present aquesta xifra, el regidor d’Empresa, Formació i Ocupació, Òscar Subirats ha manifestat que "només des d’una estratègia compartida entre les empreses, l’Administració i els agents socials implicats s’aconseguirà amplificar els missatges preventius i de sensibilització i revertir les violències masclistes que succeeixen en el món laboral".
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics