Divendres, 19 d'Abril de 2024

Soroll, consum d'alcohol i drogues al carrer i les ocupacions il·legals, temes tractats pels representants dels barris amb la Guàrdia Urbana

La regidora Vàzquez es reuneix amb les associacions per valorar el nou programa de proximitat del cos policial

23 de Gener de 2020, per Redacció
  • Una agent de policia observa tres veïns, en una imatge d'arxiu

    Reusdigital.cat

La regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vàzquez, s'ha reunit aquest passat dimecres amb els representants de les associacions de veïns de Reus per valorar el nou programa de proximitat que recentment ha posat en marxa la Guàrdia Urbana. La reunió ha servit "per fer un balanç de la feina feta i per debatre la introducció de possibles millores, a partir de la participació i la col·laboració amb els representants veïnals", han exposat fonts municipals. L'incivisme continua "acaparant" els temes tractats pels representants dels barris amb els comandaments de la Guàrdia Urbana des que el programa de proximitat es va posar en marxa el passat mes d'octubre, segons s'ha precisat des del consistori. El 50%, de fet, tenen relació amb conductes com soroll, consum d'alcohol al carrer, ocupacions i altres. Només un 13%, s'ha detallat, tenen a veure amb qüestions directament relacionades amb la seguretat ciutadana.

L’estadística dels fets més comuns sorgits, en un 35%, ha estat per molèsties veïnals (sorolls, en especial); el 15%, per consum d’alcohol i substàncies estupefaents a la via pública; el 15%, per ocupacions il·legals "i problemàtiques ocasionades pels ocupes"; i el 13%, com s'ha apuntat, per situacions d'inseguretat ciutadana (s'han manifestat casos de "sensació d’inseguretat", furts i robatoris). Igualment s'ha exposat que un 12% dels fets detectats estan relacionats amb la mobilitat (trànsit, senyals, o bandes rugoses) i que 10% restant és de tipologia diversa (gossos, comunitats de veïns, vehicles abandonats)

L’objectiu de la nova estratègia de proximitat de la Guàrdia Urbana és fer un mínim d’una reunió al mes amb els representants veïnals de cada una de les 48 zones policials amb què el cos municipal de seguretat té estructurada la ciutat; i d'aquesta manera, conèixer quines són les problemàtiques que tenen detectades en els seus territoris, s'ha explicat des de l'Ajuntament. La reunions del nou dispositiu de proximitat es porten a terme amb un grup de dos sergents i 12 caporals, la qual cosa permet ampliar el número de trobades setmanals i, alhora, fer-les "més efectives", amb la tramitació "immediata" de determinades demandes ciutadanes.

Els caporals tenen assignats quatre barris cadascun, i d’aquesta manera els guàrdies són "referents" per a les associacions i treballen les problemàtiques existents mensualment. El nou dispositiu, que ha sorgit de la col·laboració de la regidoria de Seguretat i Convivència amb la Federació d’associacions de veïns de Reus (FAVR), ha requerit ampliar la dotació de la Unitat de proximitat de la Guàrdia Urbana. "La nova estratègia de proximitat complementa el servei de patrullatge que continua fent la Guàrdia Urbana", s'ha fet constar. "El servei de proximitat s’ha ampliat amb els reunions amb els representants dels barris. El nou dispositiu reforça el compromís del cos policial amb la proximitat, i se suma a mesures vigents i que es mantenen, com el patrullatge a peu, les Comissaries externes de proximitat i els contactes directes de la regidoria i dels comandaments amb els representants de les entitats veïnals i comercials", s'ha conclòs.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics