Dijous, 28 de Març de 2024

Un article de la Unitat de Nutrició Humana de la URV, destacat per una prestigiosa publicació científica

S'ha ressaltat com un dels de més impacte del 2015 segons l’American Heart Association

18 de Febrer de 2016, per Redacció
  • Un grup d'investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili

    Cedida

L’American Heart Association, una de les organitzacions científiques amb més impacte dels Estats Units, ha destacat per primera vegada un article de la Unitat de Nutrició Humana de la URV-IISPV (dirigida pel catedràtic de nutrició Jordi Salas-Salvadó) com una de les publicacions de més impacte de 2015 en l’àmbit de la salut cardiovascular i estil de vida. Aquest reconeixement és, segons els investigadors del grup “de gran rellevància científica” ja que valora l’impacte de totes les publicacions del món d’aquest àmbit.

L’American Heart Association és una organització sense ànim de lucre dels Estats Units que fomenta la prevenció de malalties cardiovasculars en un esforç per reduir les morts causades per aquestes malalties i els accidents cerebrovasculars. El reconeixement públic per aquest article es farà el proper març, durant una trobada científica de l’entitat que tindrà lloc a Phoenix (Arizona).

El risc de patir malalties cardiovasculars

A l’article, que porta per títol 'Dietary fat intake and risk of cardiovascular disease and all-cause mortality in a population at high risk of cardiovascular disease' els investigadors de la Unitat de Nutrició Humana, en col·laboració amb els altres centres participants a l’estudi PREDIMED, han avaluat quins tipus de greix dietètic es relaciona amb més risc de patir malalties cardiovasculars i amb més risc de mortalitat. Han investigat també quin és l’efecte de substituir un tipus de greix per un altre, en la malaltia cardiovascular.

L’estudi ha estat liderat pels doctors Marta Guasch-Ferré i Jordi Salas-Salvadó, director de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili i investigador principal de la Xarxa CIBERob del Instituto Carlos III, i tots dos membres de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), i es va publicar a la revista científica 'The American Journal of Clinical Nutrition', el novembre passat.

En aquesta recerca s’han analitzat les dades de 7.038 participants amb alt risc cardiovascular de l’estudi PREDIMED als qui es va fer seguiment durant sis anys, durant els quals 336 persones van patir algun episodi cardiovascular. Segons els investigadors, els resultats d’aquest treball emfatitzen les propietats saludables de la dieta mediterrània en la prevenció de malalties i la importància de substituir el consum de greixos no saludables per d’altres que han demostrat ser beneficiosos.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

l'onada  19 de Febrer de 2016

m'hagues agradat trobar un link o la referencia a l'article

per tal de poder-lo llegir.
així, la notícia crec que resta incompleta