Diumenge, 04 d'Agost de 2024

Un cop de mà a l'èxit escolar reusenc

Alumnes de Batxillerat de l'Institut Roseta Mauri han engegat una campanya de mecenatge per poder disputar la final internacional de la First Lego a Turquia

24 d'Abril de 2019, per Joan Gomis
  • L'equip de Lego Master

    Cedida

9.500 euros són els diners que necessiten recaptar els membres de l'equip Lego Master per viatjar a la ciutat d'Esmirna (Turquia) i disputar la final internacional de la First Lego, una competició que tindrà lloc del 22 al 25 de maig, i que posarà a prova l'enginy tecnològic dels joves estudiants d'arreu del món. Lego Master està format per sis alumnes del batxillerat científic de l'Institut Roseta de Mauri de Reus i dos més del batxillerat artístic de l'Institut Jaume I de Salou.

Xavi López, Javi López, Ian Girón, Marina López, Anna Mayoral, Lara Diloné, Anton Martos i la Hafida Boudchida necessiten un cop de mà per seguir demostrant el seu potencial arreu del món. És per això, que han engegat una campanya de crowdfunding a la plataforma Verkami per a fer realitat el seu somni.

Aquest equip de la demarcació encadena tres edicions participant en el certamen. Per arribar a Turquia han superat dues proves amb escreix. Van endur-se el primer premi al torneig català celebrat a Tarragona el passat mes de febrer, cosa que els va permetre accedir a la fase estatal. Aquesta es va celebrar a Tenerife el març. Al territori insular van ser designats a la primera posició en l'apartat de treball en equip. Amb aquest darrer resultat van aconseguir el bitllet al país del sud-est d'Europa. "El primer any vam arribar a la final internacional disputada el juny de 2017 a Bath (Regne Unit)", recorda entusiasmat Xavi López a Reusdigital.cat. En aquella ocasió també van obrir una campanya de mecenatge i els va anar d'allò més bé. Van recollir 8.980 euros, gràcies en bona part, a l'ajuda del programa radiofònic 'El Món a Rac 1' presentat per Jordi Basté, destaca López.

L'afany d'aprenentatge i passió per la tecnologia de l'equip Lego Master és infinita. Als respectius instituts del territori només poden participar-hi els alumnes que cursen tercer d'ESO. Naturalment hi van participar quan els hi tocava, però la seva aventura no va acabar aquí. "Vam decidir pel nostre compte participar-hi i ja en sumem dos així", celebra el grup. Tot i això, encara tenen el suport dels professors de tecnologia.

Una aportació als astronautes

Enguany, els concursants han hagut de dissenyar una aportació per fer més senzilla la vida dels astronautes. Lego Master ha creat una aplicació anomenada C.A.S.A, que per exemple, ofereix un xat entre els astronautes de diferents estacions espacials. La plataforma l'han dut a terme amb Google App Inventor. "Els professors estan contents amb l'aplicació perquè és bastant complexa en l'àmbit de programació. "Ens ha hagut d'ajudar un professor de tecnologia", revela López.

La competició es divideix en tres parts: el projecte científic, la programació d'un robot de LEGO per aconseguir les missions, i una exposició de valors. "Ara hem de traduir totes les exposicions a l'anglès, i en l'apartat del robot hem de millorar la construcció d'alguns accessoris o alguna programació que no era massa fiable", admeten.

El punt de partida abans de fer les maletes és recollir els màxims diners possibles, si no, l'aventura serà paper mullat. "El fet de poder viatjar tots junts és un regal, hem format una família, i ho valorem més que guanyar cap premi. Estem molt emocionats", ha sentenciat Lego Master al mitjà.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges