Dissabte, 23 de Gener de 2021

Salou aprova aquest dilluns en plenari extraordinari l’acord del CRT amb la Generalitat

16 de Novembre de 2013, per Tarragona 21/ GDDC
  • Ajuntament de Salou

     

El proper dilluns a les 12 del migdia s’ha convocat un plenari extraordinari a l’Ajuntament de Salou per posar a aprovació la darrera proposta d’acord sobre el repartiment de la fiscalitat del CRT (Centre Recreatiu i Turístic) entre Salou i Vila-seca; i aprovar la proposta de projectes d’inversió que la Generalitat executarà a proposta de l’Ajuntament de Salou.

D’una banda, una moció per aprovar la proposta de repartiment fiscal del CRT (57% per Salou i 43% per Vila-seca), però només contemplant estrictament els tributs derivats d’allò que preveu la Llei 2/89 (600.000 m2 de sostre), i per un termini limitat en el temps de 20 anys. Aquest acord marca que fora del que preveu aquest llei 2/89 correspon a cada municipi la totalitat dels recursos fiscals que es generin a cada un dels seus respectius territoris.

En aquest sentit Granados matisa que aquesta proporció 57-43 "només s’aplicarà, doncs, a una part molt petita del conjunt del CRT, ja que només se cenyeix als 600.000 m2 de sostre que permet la llei 2/89, entre els que hi ha l’actual parc d’atraccions que n’ha consumit 200.000".

Resoldre dèficits històrics

L’altre punt del plenari que passarà a debat i aprovació dels grups municipals és un acord de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Salou per a l’impuls del desenvolupament de projectes d’inversió en infraestructures i serveis valorats en uns 30 milions d’euros aproximadament que pretén resoldre "dèficits històrics" en infraestructures i serveis com són el barranc de Barenys; les estacions de bombament de Cala Crancs, Maripins i Pla de Maset, Camí del Racó, Platja llarga i Mirador de Salou; la canalització de les aigües pluvials del carrer Barcelona-Espigó del Moll i de la plaça de l’11 de setembre fins al carrer Barcelona; en tercer lloc, el vial de connexió entre el centre urbà de Salou i el Parc a través del traçat actual del ferrocarril (eix cívic) i, finalment, la variant de la plaça Europa adaptada a les necessitats urbanístiques i de mobilitat que esdevinguin en el desenvolupament de BCN World.

Pel batlle, Pere Granados, "estem davant d’un gran acord per Salou, una excel·lent possibilitat de transformació de territori en projectes cabdals i molt necessaris per la nostra economia, començant pel barranc de Barenys", ha apuntat. "Iniciar les obres del barranc suposa per Salou acabar amb un dels principals problemes que té el municipi; no tan sols per les inundacions repetides dels barris de Ponent, sinó també perquè permet desenvolupar el sector 03, generar les condicions per a crear 8 ressorts hotelers, donar feina a unes 2.000 persones i tirar endavant la ciutat esportiva", ha comentat.

Aquest acord recull també que, per tal de planificar, coordinar i controlar tècnicament el calendari d’obres i fer-ne el seguiment de l’execució, es crearà una Comissió Tècnica paritària entre la Generalitat i l’Ajuntament. També proposa que cada 5 anys, les administracions podran fer una revisió de l’estat d’execució de les actuacions previstes.

Aquest dijous els representants del Govern de la Generalitat van explicar a tota la corporació municipal els acords i les converses que han mantingut amb l’alcalde, Pere Granados, i que han desembocat en el principi d’acord que se sotmetrà a votació el proper dilluns.

Un cop aprovat aquest acord sobre la fiscalitat del CRT i el de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’ajuntament, es preveu que aquest de col.laboració s’aprovi el dimarts a la reunió de govern de la Generalitat i que se signi per part de l’alcalde de Salou conjuntament amb els consellers de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila i el Conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas Colell.

 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges