Dissabte, 23 de Gener de 2021

Metges de Catalunya diu que la Generalitat no ha deixat el gerent de GiPSS abaratir costos públics

El col·lectiu no creu convenient tenir l'ICS i el GiPSS gestionant a la vegada

13 de Novembre de 2013, per Tarragona 21/ GDDC
  • García Prieto (davant dels micròfons), en una roda de premsa

    HJ23.org

El sindicat Metges de Catalunya Metges de Catalunya ha sortit al pas de la notícia avançada per Tarragona21 on s’anunciava la recent dimissió del gerent de GiPSS, Julio García Prieto, per fortes discrepàncies amb els pesos pesats del seu consell d’administració. Metges de Catalunya afirma que el Departament de Salut no ha deixat García Prieto actuar seguint els criteris de reduir costos a la sanitat pública de Tarragona. Aquesta reducció de costos hagués perjudicat la xarxa privada Santa Tecla. García Prieto volia que GiPSS concursés per prestar un seguit de serveis que ara presta Santa Tecla. Justament, al consell d’administració de GiPSS hi ha persones de pes vinculades a Santa Tecla, entre ells, el mateix gerent, Joan Maria Adserà.

García Prieto va ser nomenat al juny passat gerent únic de GiPSS i ICS. Això responia al que els sindicats de treballadors demanaven i al que també volia Iniciativa per Catalunya, que ja havia plantejat el cas al Parlament de Catalunya. Treballadors i Iniciativa per Catalunya, al marge d’altres col·lectius, porten temps denunciant que la Generalitat està beneficiant la sanitat privada (Santa Tecla) a Tarragona en perjudici de la pública i observaven que Santa Tecla s’estava convertint en el referent sanitari de Tarragona, prenent-li serveis a la pública, a diferència del que succeïa a Girona i Lleida, on els operadors sanitaris públics s’han fusionat i no n’hi ha de privats amb aquest poder.

Justament, l’acumulació de gerències en la persona de García Prieto, que es va produir al juny passat, quan va ser nomenat gerent conjunt de GiPSS i l’ICS, “va constituir un pas endavant en aquesta línia que hagués comportat, si l’haguessin deixat fer, un abaratiment de costos i la millora en les condicions en la cerca de proveïdors comuns”, assegura el sindicat.

García Prieto ha estat només quatre mesos al càrrec de gerent de GiPSS i ara ha tornat a la gerència de l’ICS a Tarragona i les Terres de l’Ebre. Metges de Catalunya assegura que en el cas de Tarragona, mantenir ara dues empreses públiques (ICS i GiPPS) dedicades al mateix, fortament imbricades i interdependents, a menys de 50 metres de distància, cadascuna amb el seus consells d’administració, direccions, gerències i comandaments “és totalment forassenyat”.

Una situació ‘lamentable’

El sindicat considera “lamentable” la situació de la sanitat de Tarragona  i creu que la dimissió de Julio García Prieto al front de la gestió de l’operador sanitari públic GiPSS “posa en evidència una pèssima gestió de tota aquesta problemàtica”.

Metges de Catalunya ha defensat “amb reiteració” que no “té cap sentit” l’existència diferenciada d’empreses públiques dedicades al mateix de la pròpia Generalitat. “Sempre ha estat un absurd doblar estructures gerencials i de comandament per a fer el mateix, però moments de crisi com l’actual, mantenir aquestes estructures mentre es retalla en assistència i en massa salarial dels professionals dedicats a l’assistència constitueix un malbaratament insostenible”.

El sindicat demana al Departament de Salut “que avanci en la disminució del nombre d’empreses públiques del Catsalut” i mentre no es produeixi la fusió en una única, “simplifiqui els òrgans de comandament i unifiqui gerències”. En el cas concret de GiPSS “demanem a més que reconsiderin la composició del seu actual consell d’administració per tal d’assolir un perfil més independent i salvaguardat de cap sospita d’interessos aliens a la prosperitat de l’empresa”, en referència als membres de Santa Tecla que hi són presents.

Recentment, un magistrat del Jutjat social Tarragona ha donat la raó a un grup de metges de GiPSS als que havien reduït el sou, i està pendent un altre judici per acomiadament de tres metges més, “mentre es permeten duplicitats de comandaments i de càrrecs de gestió”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges