Dissabte, 13 de Juliol de 2024

El Govern impulsa un projecte per a la inserció laboral de dones vulnerables i persones trans

04 d'Agost de 2021, per
  • Les ajudes també estan destinades a dones vulnerables

    Europa Press

El Govern de la Generalitat obre per primer cop una convocatòria d'ajuts per a oportunitats laborals destinades a persones transexuals, un col·lectiu greument afectat en l'àmbit laboral per la seva exclusió. El paquet d'ajudes està dotat de 4 milions d'euros, el més gran fet mai a Catalunya.

A través del Departament d'Empresa i Treball i el Departament d’Igualtat i Feminismes, la iniciativa, -entre altres recursos-, preveu ajuts als interessats que s'apuntin a la convocatòria. Entre altres mesures, s'ofereix prioritat a les dones que es troben en situació de violència de gènere amb una dotació de 21 milions d'euros. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, han explicat a la roda de premsa d'avui les especificitats de la nova política per a dones i persones trangènere. 

El programa l'impulsa el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), el qual subvenciona entitats locals i sense ànim de lucre (ESAL). Però ara a més a més inclou plans d’ocupació específics perquè les ESAL contractin persones trans: finançament de contractes laborals d’un any, formació per a l’adquisició d'aptituds professionals, i una assistència per garantir la inclusió al món laboral. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració d’entitats i empreses socials però és destacable l'assessorament sobre les necessitats del col·lectiu trans per part de la Direcció General de Polítiques LGBTI+.

Torrent destaca la importància del pla específic per trans al nostre país ja que és un dels col·lectius més afectats a causa dels prejudicis socials existents: "Es tracta d’una mesura de gran importància per a un col·lectiu que pateix discriminació laboral". Recalca que gràcies a aquest nou pla es pot avançar per aconseguir la igualtat efectiva, objectiu dels dos departaments. 

Per la seva banda, Verge recalca la responsabilitat institucional de garantir una vida digna a tots els ciutadans, independentment de la identitat de gènere: "és prioritat del Govern impulsar polítiques d’equitat fonamentades en una distribució justa dels drets, els beneficis, les obligacions, les oportunitats i els recursos, sobre la base del reconeixement i el respecte de la diferència". 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutatCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges