Dilluns, 11 de Desembre de 2023

Consulteu les bases per participar al primer Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat

20 de Juny de 2016, per Redacció
  • Cartell del Premi

     

Els mitjans de comunicació Reusdigital.cat, LANOVA Ràdio i InfoCamp.cat, amb el suport de l’Ajuntament de la Selva del Camp, l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona i la Cambra de Comerç de Reus, convoquen el primer Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat.

En memòria del periodista Joan Marc Salvat (1988-2015), es vol reconèixer la trajectòria de joves periodistes compromesos amb la professió, l’honestedat, el compliment del codi deontològic, la capacitat d’iniciativa i l’emprenedoria en el món de la comunicació d’acord amb les següents bases:

1. PARTICIPANTS

Aquest premi està destinat a periodistes de fins a 27 anys residents al Camp de Tarragona o a les Terres de l’Ebre.

2. OBJECTE

Aquest guardó, de caràcter  anual, vol premiar i estimular específicament la realització i difusió de treballs periodístics, amb mèrit qualificat, que estiguin relacionats amb les comarques meridionals (premsa escrita, ràdio, televisió, fotografia...), o bé reconèixer una trajectòria professional que s’hagi destacat en la promoció de treballs periodístics o iniciatives en l’àmbit de la comunicació corporativa i l’emprenedoria.

3. FORMATS I CARACTERÍSTIQUES DE LLIURAMENT

S’acceptaran tant treballs inèdits com publicats en algun mitjà de comunicació entre l’1 d’octubre de 2015 i el 15 d'octubre de 2016. Si és el cas, caldrà especificar on i quan s’ha publicat el treball, i l’enllaç corresponent si es troba penjat a la xarxa. En tots els casos caldrà adjuntar una breu descripció de l’obra, una declaració signada que n’acrediti l’autoria i les dades completes de l’autor (nom, DNI, adreça, telèfon i correu electrònic).

a) Premsa escrita o digital: el treball s’ha de presentar en format PDF, en suport CD o USB.

b) Ràdio i televisió: s’ha d’adjuntar un enllaç d’Internet d’algun servidor en el qual estigui penjat el treball. En el seu defecte, caldrà presentar-ne vuit còpies en format DVD.

c) Fotoperiodisme: cal presentar una sèrie de 5 fotografies en format JPG, amb resolució de 300 ppp i 1.000 píxels de costat llarg, en suport CD o USB.

d) Trajectòria professional: curriculum vitae que acrediti l’experiència, els principals mèrits assolits i una mostra significativa dels treballs duts a terme.

4. LLIURAMENT

Els participants han de fer arribar les còpies dels treballs, fins al 30 de setembre de 2016, a l’Ajuntament de la Selva del Camp, plaça Major, 4. 43470 La Selva del Camp.

5. DOTACIÓ

La dotació del premi és de 3.000 €, que es distribuirà en tres reconeixements:

El primer, de 1.500 €; el  segon, de 900 €, i el tercer, de 600 €.

6. JURAT

El jurat estarà format per diferents professionals del món de la comunicació vinculats als mitjans convocants i als organismes col·laboradors.

7. CONCESSIÓ

El jurat, en analitzar els treballs, tindrà en compte l’especificació periodística, la capacitat divulgadora o innovadora, el contingut científic i històric, i el nivell de qualitat de cada obra o conjunt d’obres a valorar de cada autor.
El jurat podrà deixar desert algun dels premis.
Les altres qüestions i circumstàncies no especificades seran resoltes pel jurat mitjançant acord inapel·lable.

8. VEREDICTE

Els mitjans de comunicació convocants faran públic el veredicte durant el mes de novembre de 2016, i també es podrà consultar a les pàgines web dels organismes col·laboradors.
L’acte de lliurament dels premis se celebrarà el divendres 25 de novembre al Castell del Paborde de la Selva del Camp.

9. FISCALITAT

El premi està sotmès a les retencions legalment establertes.

En virtut de l’article 5 de Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD), s’informa que les dades de caràcter personal sol·licitades als guanyadors dels premis seran incorporades i tractades en un fitxer de dades de caràcter personal, responsabilitat de l’Ajuntament de la Selva del Camp.

La finalitat d’aquest tractament i/o fitxer és gestionar la tramitació de la convocatòria del premi, així com fer-los arribar, en el futur, informació de les futures convocatòries. Es podran exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició a l’Ajuntament de la Selva del Camp, plaça Major, 4. 43470 La Selva del Camp.

El Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat rep la col·laboració d'Òmnium Baix Camp, el Col·legi de Periodistes de Catalunya a la demarcació de Tarragona, la Direcció General de Mitjans Audiovisuals de la Generalitat de Catalunya, Canal Camp, Ràdio La Selva del Camp. El Punt Avui i Imagina Ràdio.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges