Divendres, 22 de Gener de 2021

La Xarxa d'Espais Coworking del Camp aposta per unir sinergies amb l'administració pública

Els espais de 'coworking' creuen que units al sector públic podrien oferir 'un servei encara millor'

30 de Juliol de 2015, per Redacció
  • Alguns dels promotors de la XECC

    Cedida

La Xarxa d'Espais Coworking del Camp (XECC), formada pel Vapor Lab de Reus, La Caravana de Tarragona, El Taller de la Selva del Camp i l'Espai La Magrana de Valls, és un projecte social creat amb la voluntat d'innovar des de l'iniciativa privada per tal de connectar, reconèixer i donar valor al territori, així com també als seus professionals i les seves idees. Els integrants de la XECC ofereixen una solució "efectiva i econòmica" per emprenedors, autònoms i professionals liberals, ja que possibiliten espais de treball amb tots els servis inclosos, a més de promoció i contactes per persones o empreses que volen començar el seu projecte en un espai de col·laboració.

A més, aquests espais també son connectors del territori, agents socials i culturals i espais d'innovació local, cosa que es reflecteix en la seva participació en esdeveniments nacionals com el BIZ Barcelona, la ponència de la XECC a les Conferències Espanyoles de Coworking o els dinars d’emprenedors de la URV i a la Fira de l’Emprenedoria de Catalunya Sud.

La XECC considera que l'administració pública ha de "crear sinergies amb les propostes que ja existeixin al territori per aconseguir un benefici social de suport a l'autoocupació". Els espais de 'coworking' privats creuen que poden ajudar al sector públic on no arriba l'administració, ja que són espais "dinàmics i flexibles que gestionen professionals implicats en la dinamització de la seva comunitat". En concret, els gestors de les quatre entitats que formen la XECC són professionals autònoms formats en aquest camp que desenvolupen projectes propis dins dels espais de 'coworking'. 

Aquests quatre espais aposten per la col·laboració entre el sector públic i el privat, ja que creuen que unint esforços poden oferir "un servei encara millor" als professionals del Camp de Tarragona. Per aquesta raó aposten per establir convenis de col·laboració amb les administracions per aconseguir una sèrie de beneficis mutus, i per iniciatives com la subvenció dels emprenedors que inicien un projecte per tal que es puguin establir en un coworking, la integració d'un coworking públic dins un espai privat durant els primers mesos d'un autònom i la creació de beques perquè els joves puguin iniciar els seus projectes en espais de coworking. El XECC conclou que aquesta col·laboració els permetria "arribar on cap del dos pot arribar per separat".

 

Etiquetes: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges