Darrere de cada projecte s’hi amaguen persones i expectatives, però sobretot amor i dedicació. És el cas del Reus Teatre Musical (RTM), un festival de teatre musical de petit format, ideat i organitzat per Les Artistes Locals, companyia teatral nascuda a Reus i formada per tres actrius, també reusenques. El trio, vinculat al Bravium Teatre, lluita per dotar la capital del Baix Camp de l’activitat i la projecció teatral que gaudia anteriorment. I és que les intèrprets s’autoanomenen “agitadores culturals”, sempre des d’una posició humil i sincera.
Un subgènere pràcticament invisible
El Reus Teatre Musical és un dels seus projectes més importants, una proposta que dóna visibilitat a companyies teatrals catalanes i nacionals que aposten pel gènere musical de petit i mig format, que sembla centralitzat i arraconat a les grans capitals com Barcelona i Madrid. “El teatre musical no viu un bon moment”, diuen els responsables de la proposta, que defensen i reclamen més festivals d’aquest tipus arreu de l’Estat espanyol. "La situació actual no permet la producció de grans musicals”, fet que provoca el naixement de “petits projectes”. La cap de premsa del festival, Irene Benavent, les descriu com “petites joies, petits bombons que mereixen ser mostrats al món” i que, per tant, precisen un circuit. El RTM és la primera plataforma que recull aquest tipus de peces teatrals a Espanya. Una plataforma “més petita, més arriscada, però no per això de menys qualitat”, rebla Benavent.
Acariciar l’ànima de l’espectador
La programació del festival és variada i destinada a tots els públics. El Barcelona Gay Men’s Chorus, una formació coral d’homes homosexuals, aixecarà el teló i donarà el tret de sortida al Reus Teatre Musical, el divendres 25 de novembre, a dos quarts de deu de la nit. El cor LGTB es caracteritza per la seva aportació solidària i social d’integració cap al col·lectiu homosexual i la comunitat sorda. De fet, el seu espectacle és una barreja de música, coreografia, teatre musical i llengua de signes.
El 26 de novembre, a dos quarts de deu del vespre, tindrà lloc ‘Crisi Existencial’, una peça de la companyia lleidatana Les Mus, amb dues desconegudes indecises com a protagonistes. Tània Lopez-Alberca i Ares Piqué són les intèrprets que donen vida a aquestes noies, i ho fan en un sol espai escènic: un bany amb pianista inclosa.
El diumenge, 27 de novembre, serà el dia dels més petits. A les dotze del migdia, la companyia reusenca Lucky&Luke presentarà ‘El teu conte em sona’, un divertit espectacle dirigit per Benjamín Miguel que anima els nens i nenes a llegir contes. Hi haurà cançons en directe, màgia, balls, titelles i molt d’humor. Les entrades es poden adquirir al web del Bravium Teatre, al mateix establiment o bé trucant al 977 34 37 01. El preu de cada passi és de deu euros, tot i que també s’ofereix un abonament de 25 euros per a tots tres.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics