Dijous, 18 de Juliol de 2024

Cambrils presenta el Pla d'acció municipal més ambiciós

El nou PAM 2023-2027 inclou 116 accions per millorar l'educació, la seguretat, els serveis socials i l'urbanisme

09 de Juliol de 2024, per Paula Espelt
  • Imatge de l'equip de govern a la presentació del Pla d'Acció Municipal 2023-2027 de Cambrils

    Cedida

El passat dilluns a la tarda l'equip de govern de Cambrils va presentar el Pla d'Actuació Municipal 2023-2027. Aquest pla, estructurat en tres eixos principals, defineix nou objectius estratègics i 30 operatius, amb 116 accions per assolir-los. Entre les prioritats, s'inclouen l'enfortiment dels Serveis Socials, la millora del manteniment de carrers i serveis, i la construcció d'un nou pavelló poliesportiu.

 

"Cambrils de les persones"

 

Aquest primer eix se centra en les persones, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables. L'objectiu principal és la justícia social, buscant reduir les desigualtats a través de polítiques educatives, de cura de la gent gran i dels més desfavorits. "S'han multiplicat els programes d'ocupació, i els resultats en matriculacions i la inserció laboral d'estudiants són molt positius", ha afirmat l'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa. El pla també prioritza l'habitatge social per a joves i gent gran, i busca garantir l'equitat i la igualtat d'oportunitats en cultura. Segons Clúa, "apostem per una educació de qualitat que arribi a tots els racons de Cambrils i que potenciï la creativitat dels nostres joves."

 

"Cambrils per viure"

 

El segon eix promou un entorn urbà sostenible, segur i saludable. S'han iniciat diverses iniciatives per millorar els serveis públics, incrementar les zones verdes i les instal·lacions esportives, com la construcció d'un nou pavelló poliesportiu a Vilafortuny. "Es crearan 1.000 noves places d'aparcament dissuasiu", ha anunciat l'alcalde, destacant l'acord per adequar nous pàrquings com el de la Diagonal del Mar i l'ampliació del de la Font Coberta.

 

"Cambrils que progressa"

 

El tercer eix busca enfortir la competitivitat, fomentar l'ocupació i l'emprenedoria, i impulsar sectors emergents. En turisme, es destaca l'èxit de les jornades gastronòmiques i les competicions esportives, amb una aposta per la qualitat i la diferenciació. També es recolza el sector primari amb la participació en el GALP per aconseguir finançament europeu i iniciatives com l'EcoRegió per al sector agrícola.

L'ajuntament ha aprovat els pressupostos més alts de la seva història, amb un augment significatiu en la partida de Serveis Socials per ampliar l'Ajut a Domicili. També ha aconseguit 1 MEUR en subvencions per projectes com la Casa de la Festa, la reforma del Mercat Municipal de la Vila, i el projecte de Pau Casals i Colom.

 

Accions ja realitzades 

 

Durant el primer any de mandat, s'ha aprovat l'ampliació del Polígon Belianes sud, s'han creat nous aparcaments dissuasius i s'ha posat en marxa la recollida porta a porta. També s'ha arribat a un acord amb la Generalitat per modificar un Pla Director del litoral que afectava els accessos perpendiculars al mar i el futur creixement urbanístic. A més, s'està activant una licitació per fer un estudi d'estalvi d'energia amb l'objectiu d'obtenir una subvenció europea per millorar l'eficiència de l'enllumenat públic. "Cambrils té un consum elèctric que puja a 19 milions d'euros anuals, una xifra excessiva que cal reduir per seguir fent passes cap a la sostenibilitat", ha explicat Clúa.

En qüestions de seguretat, el pla preveu la incorporació de setze nous policies com a reforços d'estiu, dels quals set es quedaran en plantilla per reforçar la seguretat i la proximitat de la policia amb la ciutadania i les zones comercials. L'alcalde ha conclòs destacant que aquest mandat serà també el de les infraestructures i l'urbanisme per fer de Cambrils una ciutat renovada, amable i cohesionada. Alguns dels projectes d'inversió inclouen el nou eix comercial del Mercat, el nou pavelló poliesportiu, la remodelació del carrer Orquídies, i els carrers Pau Casals i Colom. També es preveu la col·laboració amb altres entitats per projectes com l'Eix Cívic, el projecte conjunt amb Mont-roig i l'Hospitalet, i el TramCamp.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges