Dimarts, 16 de Juliol de 2024

En marxa les obres a la deixalleria comarcal del Priorat i l'estació de transferència de Falset

Els treballs, que tenen un pressupost de gairebé 390.000 euros, pretenen fer una gestió més eficient dels residus

06 de Juny de 2024, per Reusdigital.cat
  • El projecte està previst que tingui una durada de tres mesos

    Cedida

Aquesta setmana han començat els treballs de la primera fase del Projecte de millores de la deixalleria comarcal i l'estació de transferència de Falset, que impulsa el Consell Comarcal del Priorat. L'objectiu és "millorar una instal·lació que fins ara estava en una situació de deixadesa important i que pugui garantir un bon servei de recollida de deixalles i residus a tots els veïns del Priorat", ha explicat el vicepresident del Consell, Antoni Muntané, durant la visita d'obres que ha tingut lloc aquest dimecres.

Muntané ha apuntat que "la nova instal·lació ens permetrà gestionar d'una manera més eficient els residus", si bé ha recordat que es tracta d'un equipament pensat per a l'ús domèstic i no per a les empreses ja que "aquestes tenen l'obligació de gestionar els seus propis residus i no pot ser que els portin a la deixalleria i col·lapsin les instal·lacions".

El projecte, que està previst que tingui una durada de tres mesos, contempla diferents actuacions. Per una banda, amb l'objectiu de protegir el medi ambient dels voltants de la instal·lació, es realitzarà la pavimentació de la zona de transferència, el vial d'accés i la zona de recepció per garantir el perfecte funcionament i la mínima permeabilització del terreny. Així mateix, també es pretén evitar les escorrenties amb la recollida de les aigües pluvials de les zones pavimentades i millorar les condicions paisatgístiques amb la retirada de l'antic tancat i la millora de la barrera vegetal. També s'instal·larà un nou sistema d'enllumenat exterior amb horari i detecció de presència.

Per altra banda, es vol garantir el funcionament dels diferents serveis de forma independent. És  a dir, la nova ubicació permetrà l'accés a les diferents zones (transferència, deixalleria i recepció) de forma independent i d'acord amb els diferents horaris dels serveis. 

Així mateix, també es durà a terme la renovació de les tanques perimetrals, formades per una fase de murs de formigó armat i un entramat metàl·lic amb l'objectiu de fer front a possibles robatoris o actes vandàlics.

Finalment, també es preveu la instal·lació d'una bàscula per a camions, el control elèctric elèctric dels accessos i l'enllumenat exterior, que funcionarà gràcies a l'energia produïda per diverses plaques fotovoltaiques. 

L'obra té un pressupost total de 389.759,94€ i està finançada, per una banda, pel Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya, que hi aportarà gairebé 250.000 euros. Al seu torn,  l'Agència de Residus de Catalunya ha atorgat una subvenció de 127.788,17 euros per dur a terme totes les tasques de pavimentació de l'espai. El Consell Comarcal del Priorat hi destinarà 11.971,78 euros.

La deixalleria comarcal i l'estació de transferència de Falset donen servei, no només als veïns d'aquest municipi, sinó també als de la resta de municipis de la comarca del Priorat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges