Dimarts, 16 de Juliol de 2024

La URV obre la inscripció dels cursos d'estiu amb la ciència i la tecnologia com a eixos centrals

El programa 'EstiURV' i el Campus Fisicomatemàtic estan adreçats a estudiants de 4t d'ESO i 1r de batxillerat

12 de Juny de 2024, per Reusdigital.cat
  • Imatge de la passada edició

    URV

La Universitat Rovira i Virgili torna a oferir aquest estiu cursos i activitats científiques per a estudiants de 4t d'ESO i 1r de batxillerat. A través del programa 'EstiURV' i el Campus Fisicomatemàtic, eminentment pràctics, els joves reben formació científica i tècnica sobre diferents disciplines que s'imparteixen a la URV per tal que ampliïn coneixements i se'ls despertin vocacions científiques i professionals, a més d'interès per la recerca. 

L''EstiURV' està format per onze cursos presencials d'entre 15 i 25 hores que es faran durant les primeres setmanes de juliol als campus Sescelades, Bellissens, Facultat de Medicina i Terres de l'Ebre, amb un preu de matrícula de vint euros. El termini d'inscripció acaba el 21 de juny. 

El primer dels cursos d'aquest any és 'Construint la meva marca personal', sobre màrqueting personal, enfocat a futurs emprenedors i emprenedores, amb el propòsit d'oferir-los eines de màrqueting que els ajudin a promocionar-se i també a crear valor per ells mateixos. El resultat serà una aproximació a un pla de marca personal. El segon aprofundirà en l''Enginyeria Química: la base tecnològica de la societat moderna', mitjançant la concepció, disseny, construcció i operació d'una planta de tractament d'aigua contaminada a petita escala es podran conèixer les tecnologies que s'utilitza en l'enginyeria química per fer contribucions a la societat. 

La tercera de les opcions és 'El món interconnectat: tecnologies del dia a dia', que mostrarà com funcionen tecnologies com el WiFi, radars, NFC i bases de dades, entre d'altres. I durant una part pràctica l'alumna podrà veure i entendre què passa quan s'envia un missatge de WhatsApp o es connecta a Internet o fa servir Google Maps. 'Python, juguem?' és un curs per aprendre a programar de manera pràctica desenvolupant petits jocs, mentre que 'Matemàtiques i Física' parlarà de superconductivitat, d'aplicacions actuals de la relativitat general d'Einstein, de ciència de dades, d'astronomia i astrofísica, i de matemàtiques i els principis de mínim.

També s'oferirà 'Biotecnologia a la teva aula', que s'impartirà com una introducció a la biotecnologia dels aliments, amb un cas pràctic al laboratori, i 'Del digital al material' els participants aprendran el procés de disseny i fabricació de tres objectes amb eines de dibuix digital, impressió 3D i talladora làser CNC. A 'Introducció a l'enginyeria mecànica assistida per ordinador' hi haurà disseny 3D, plànols, mòduls de simulació de mecanismes, càlculs estructurals i mecanitzat de peces.

En l'àmbit sanitari, s'impartirà 'Primers auxilis: com hem d'actuar en escenaris d'emergència i situacions mèdiques més comuns', que s'imparteix al Campus de Terres de l'Ebre. Amb 'Experimentem amb la Química!' es treballaran els conceptes de reacció química i catàlisi, l'energia que es pot treure de les reaccions químiques, i per últim, el taller 'Què mengem?', es farà una introducció a les bases teòriques i pràctiques de la nutrició i la dietètica.

 

Campus Fisicomatemàtic

 

Pel que fa al Campus Fisicomatemàtic, tindrà lloc del 25 de juny al 30 de juliol i el període d'inscripcions estarà obert fins al 23 de juny. S'hi ofereixen una sèrie de sessions interactives en línia sobre temes d'interès i actualitat relacionats amb la física i les matemàtiques, com ara la intel·ligència artificial, els materials fotovoltaics, la nanociència, les matemàtiques de la música, la probabilitat, els làsers, la criptografia, la fotònica, el 5G, l'astrofísica o la gravetat i la relativitat.

Les sessions seran impartides per investigadores i investigadors rellevants que treballen en aquests camps. Com en el cas del programa 'EstiuURV', els estudiants amb millor expedient acadèmic tindran preferència a l'hora de cobrir les places. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges