Dimarts, 19 de Novembre de 2024

La URV idea un sistema per monitorar l'activitat i els paràmetres vitals de persones vulnerables que viuen soles

Impulsat pel Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques, la intel·ligència artificial farà recomanacions als metges i cuidadors socials segons la informació recollida 

19 de Juny de 2024, per Reusdigital.cat
  • El catedràtic Domènec Puig i l'investigador Hatem Rashwan

    Cedida

La Universitat Rovira i Virgili ha posat en marxa un projecte per a ajudar a persones vulnerables que viuen soles. Un grup d'investigadors del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques, el DEIM, liderat pel catedràtic Domènec Puig, estan ideant un sistema computacional que explora el paradigma de la 'Internet de les Coses Mèdiques' per tal de monitorar-ne l'activitat i mesurar-ne en temps real els paràmetres vitals.

L'objectiu serà que, amb tota la informació recollida mitjançant un conjunt de sensors i a través de la intel·ligència artificial, que gestionarà les dades i en base a elles farà recomanacions, els metges i els cuidadors socials tinguin més elements per fer el seguiment de la salut i les necessitats de les persones vulnerables.     

El projecte ICARE, finançat pel Departament de Drets Socials de la Generalitat gràcies als fons Next Generation, parteix de la iniciativa del DEIM de la URV, que compta amb la col·laboració de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili, pel que fa a l'assessorament mèdic, i de la Fundació Ave Maria de Sitges, que disposa de residències per a persones vulnerables i pisos tutelats.

Domènec Puig concreta que "teníem clar que la instal·lació dels sensors als domicilis s'havia de fer de manera no invasiva", i per això han desenvolupat uns sensors que mesuren els nivells de determinats gasos que permeten saber l'activitat humana que es duu a terme a la casa. ULa informació que subministrin aquests sensors distribuïts per l'habitatge es complementarà amb una aplicació mòbil que, enfocant la cara del pacient, permet saber-ne paràmetres.

Un altre dels investigadors del projecte, Hatem Rashwan, explica que tota la informació recollida pels sensors i per l'aplicació mòbil se centralitza en una plataforma intel·ligent, que està desenvolupant l'equip investigador del projecte. "Un dels objectius del projecte és fer prediccions dels símptomes de malalties cròniques", explica. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics