Dissabte, 05 d'Octubre de 2024

'Temps de Priorat Enoturisme', una festa que es presenta a la Fira del Vi de Falset

L'esdeveniment, que se celebrarà del 22 al 24 de novembre, vol posar en valor la gastronomia, el paisatge i la cultura amb la sostenibilitat com a bandera

03 de Maig de 2024, per Reusdigital.cat
  • La festa oferirà un programa amb una àmplia oferta d’activitats d'enoturisme

    Associació Priorat Enoturisme

L’Associació Priorat Enoturisme presenta aquest cap de setmana a la Fira del Vi de Falset la primera edició de 'Temps de Priorat Enoturisme'. Una festa que se celebrarà a la tardor, el cap de setmana del 22 al 24 de novembre, i que tindrà la seva rèplica a la primavera. L'entitat comptarà amb un espai propi els dies 3, 4 i 5 de maig, a més d’organitzar diferents tastos a la carpa Winelover de la fira: divendres 3 de maig (a dos quarts de 8 del vespre) i dissabte dia 4 (a un quart de 6 de la tarda).

La festa neix amb una missió clara: celebrar el ric tapís del territori, les tradicions, la natura, la cultura i l’hospitalitat de la gent del Priorat. I ho farà amb un programa transversal amb una àmplia oferta d’activitats destinades tant a professionals com a públic final, i que buscarà la complicitat de tots els sectors de la comarca: cellers, molins d’oli, restaurant, allotjaments... i, en especial, amb el compromís i la participació de tots els socis de l’entitat Priorat Enoturisme. La festa vol posar en valor la gastronomia, el paisatge i la cultura com a complements imprescindibles, i amb la sostenibilitat com a bandera.

Un dels actes centrals de l’esdeveniment serà la celebració de la 1a Jornada Cientificotècnica d’Enologia i Viticultura del Priorat, organitzada en col·laboració amb la Fundació URV, i amb el suport de la Facultat d’Enologia de la Universitat. Una trobada que serà el tret de sortida del cap de setmana de la festa, i que se celebrarà divendres 22 de novembre al matí, a Falset.

 

El perquè de la festa

 

Els responsables de Priorat Enoturisme tenen clara la motivació que els ha portat a posar en marxa aquesta festa: "Des de l’associació, volem consolidar la comarca del Priorat com a referent mundial d’experiències enoturístiques sostenibles, autèntiques i immersives".

Aquells dies, el visitant podrà gaudir d'experiències adaptades a públics diversos. Durant la celebració de l'esdeveniment, s'implementaran pràctiques ecològiques, es fomentarà la inclusió a través d’un entorn acollidor i accessible i s'establiran col·laboracions amb amb els residents i les empreses locals per garantir experiències personalitzades als visitants.

 

Festes a la tardor i a la primavera

 

La idea és que la festa de tardor sigui la festa principal, coincidint amb el final de la verema, l’inici de la temporada de l’oli nou i el Dia Mundial de l’Enoturisme Sostenible, i amb els sabors i les aromes dels productes de tardor com a protagonistes. Per la seva banda, la festa de primavera seria la benvinguda a una “nova vida”, amb la floració de la natura i el despertar del paisatge com a teló de fons.

El cartell de la festa és obra de la dissenyadora Carol Van Waart, guanyadora d’un Premi Laus de Disseny en Tipografia en l’edició d’enguany.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges