L’Associació Priorat Enoturisme presenta aquest cap de setmana a la Fira del Vi de Falset la primera edició de 'Temps de Priorat Enoturisme'. Una festa que se celebrarà a la tardor, el cap de setmana del 22 al 24 de novembre, i que tindrà la seva rèplica a la primavera. L'entitat comptarà amb un espai propi els dies 3, 4 i 5 de maig, a més d’organitzar diferents tastos a la carpa Winelover de la fira: divendres 3 de maig (a dos quarts de 8 del vespre) i dissabte dia 4 (a un quart de 6 de la tarda).
La festa neix amb una missió clara: celebrar el ric tapís del territori, les tradicions, la natura, la cultura i l’hospitalitat de la gent del Priorat. I ho farà amb un programa transversal amb una àmplia oferta d’activitats destinades tant a professionals com a públic final, i que buscarà la complicitat de tots els sectors de la comarca: cellers, molins d’oli, restaurant, allotjaments... i, en especial, amb el compromís i la participació de tots els socis de l’entitat Priorat Enoturisme. La festa vol posar en valor la gastronomia, el paisatge i la cultura com a complements imprescindibles, i amb la sostenibilitat com a bandera.
Un dels actes centrals de l’esdeveniment serà la celebració de la 1a Jornada Cientificotècnica d’Enologia i Viticultura del Priorat, organitzada en col·laboració amb la Fundació URV, i amb el suport de la Facultat d’Enologia de la Universitat. Una trobada que serà el tret de sortida del cap de setmana de la festa, i que se celebrarà divendres 22 de novembre al matí, a Falset.
El perquè de la festa
Els responsables de Priorat Enoturisme tenen clara la motivació que els ha portat a posar en marxa aquesta festa: "Des de l’associació, volem consolidar la comarca del Priorat com a referent mundial d’experiències enoturístiques sostenibles, autèntiques i immersives".
Aquells dies, el visitant podrà gaudir d'experiències adaptades a públics diversos. Durant la celebració de l'esdeveniment, s'implementaran pràctiques ecològiques, es fomentarà la inclusió a través d’un entorn acollidor i accessible i s'establiran col·laboracions amb amb els residents i les empreses locals per garantir experiències personalitzades als visitants.
Festes a la tardor i a la primavera
La idea és que la festa de tardor sigui la festa principal, coincidint amb el final de la verema, l’inici de la temporada de l’oli nou i el Dia Mundial de l’Enoturisme Sostenible, i amb els sabors i les aromes dels productes de tardor com a protagonistes. Per la seva banda, la festa de primavera seria la benvinguda a una “nova vida”, amb la floració de la natura i el despertar del paisatge com a teló de fons.
El cartell de la festa és obra de la dissenyadora Carol Van Waart, guanyadora d’un Premi Laus de Disseny en Tipografia en l’edició d’enguany.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics