Casadevall ha detallat que, segons la informació que ha transcendit del projecte i en base als seus càlculs, farien falta entre 1.336.000 i 1.492.000 metres quadrats de sostre, mentre que el màxim previst en el planejament actual és de 495.000 metres quadrats de sostre residencial. Aquest fet, segons el professor de planificació territorial, suposaria "triplicar" l'edificabilitat i transformar el model territorial d'aquesta part del Camp de Tarragona "per la porta del darrere".
El docent de la URV ha manifestat "certa preocupació" per la superació d'uns instruments de planejament que són "formalment vàlids", per un canvi "sobtat" de l'ús i de la intensitat de l'ocupació que introdueix un element "de distorsió al territori".Davant de la magnitud de la modificació, Casadevall ha aconsellat que es faci en un context de reflexió del conjunt territorial.
El professor s'ha referit també a les dificultats de mobilitat que planteja l'arribada de 10 milions de visitants, així com la gestió del consum de l'aigua o com es resoldrà i qui assumirà el tractament de les aigües residuals o la necessitat d'infraestructures. Preguntat pels grups parlamentaris, ha expressat els seus dubtes sobre el fet que hi hagi mercat per a un projecte de tanta magnitud, tot i que ha opinat que BCN World "no serà d'avui per demà".
El degà de la Facultat de Turisme demana la participació dels agents del territori
Per la seva banda, el degà de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV, Salvador Anton, ha demanat que es contempli la participació dels agents del territori en la creació del nou model per al CRT. "De turisme i de planificació en sabem, i hem de fer del CRT un element tractor, no només del turisme, sinó de l'economia catalana", ha expressat durant la seva compareixença en la Comissió d'Economia al Parlament.
Anton ha destacat l'encert que va suposar per al territori l'aprovació del CRT i la implantació de PortAventura, l'èxit del qual ha atribuït al seu correcte dimensionament, un factor que també ha considerat necessari per a BCN World. En l'àmbit turístic, Anton ha volgut destacar l'"eclosió" registrada a nivell mundial. "Entre 1995 i 2013 hi ha hagut 14.000 milions de viatges turístics internacionals al món", ha afirmat.
El doctor ha explicat també que la indústria de l'entreteniment ha anat incorporant elements en la seva oferta com ara el joc, la qual cosa ha comportat també l'aparició de nous mercats. Anton ha exposat els diferents models existents a nivell asiàtic, americà i europeu i, malgrat que ha insistit que en aquesta indústria no hi predomina un únic model i que aquests són canviants, ha apuntat que el territori també haurà de trobar el seu.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics