Dimarts, 30 de Juliol de 2024

Un documental de la reusenca Alba Sotorra opta al Goya

29 de Novembre de 2021, per Marc Busquets Obré
  • La reusenca Alba Sotorra, en una imatge d'arxiu

    Cedida

El buen patrón, de Fernando León de Aranoa, ha aconseguit 20 candidatures als Premis Goya. El film de producció catalana, de Mediapro, ha superat el màxim històric de nominacions que va aconseguir Días contados, d'Imanol Uribe (19 nominacions). Les altres dues produccions amb més nominacions per als guardons d'aquest any són Maixabel, d'Icíar Bollaín (14 nominacions) i Madres paralelas, de Pedro Almodóvar, amb vuit. La reusenca Alba Sotorra, al seu torn, ha vist com el seu documental The return: life after ISIS, en què aborda les històries de diverses dones occidentals que viuen en un camp de refugiats al nord de Síria, ha estat finalment nominat a la millor pel·lícula documental.  Reusdigital.cat ja va avançar, dies enrere, que el film de Sotorra havia estat preseleccionat. 


En l'apartat de millor pel·lícula destaca Libertad, l'òpera prima de la catalana Clara Roquet, que ha aconseguit sis nominacions. Mediterráneo, la història de l'Open Arms i el seu fundador, Òscar Camps, opta a 7 premis i Las leyes de la frontera, de Daniel Monzón, també en suma 6 com el film de Roquet. La cerimònia de lliurament dels premis se celebrarà a València el 12 de febrer i s'homenatjarà Luis García Berlanga. José Sacristán rebrà el Goya d'Honor.

El buen patrón, Libertad, Madres paralelas, Maixabel i Mediterráneo competiran pel Goya a la millor pel·lícula, mentre que a la categoria de millor direcció hi opten Fernando León de Aranoa, Manuel Martín Cuenca, Pedro Almodóvar i Iciar Bollain. Com a millor actriu protagonista hi ha nominades les actrius Emma Suárez, Penélope Cruz, Petra Martínez i Blanca Portillo. A la categoria masculina opten a recollir el guardó Javier Bardem, Javier Gutiérrez, Luis Tosar i Eduard Fernández. 

[plantillaseries]
Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges