Dissabte, 13 de Juliol de 2024

La història de la Mussara, a «La 2»

01 de Desembre de 2021, per Reusdigital.cat
  • Vista de la bassa i l'església de Sant Salvador, a la Mussara

    Ajuntament de Vilaplana

La Mussara ha estat la protagonista del programa Perduts en el temps, que s'emet a La 2 de RTVE a Catalunya. L'espai, conduït per l'actriu Anna Bertran, s'ha emès aquest passat dimarts, però es pot recuperar a la carta a través d'aquest enllaç

Al llarg de prop de 15 minuts, Bertran descobreix als espectadors la història de la Mussara, tot apuntant que es tracta d'un indret que "desperta la imaginació" i del qual "se n'expliquen llegendes sorprenents". La seva anàlisi se centra en especial en l'església de Sant Salvador (actualment s'hi duen a terme treballs de millora i rehabilitació), si bé també exposa detalls de la bassa, o del nucli del poble, on hi havia una vintena aproximada de cases. 

Al programa hi apareix la historiadora Montserrat Flores, amb vincles amb el poble i al qual ha dedicat una recerca. Aquesta explica breument les condicions de vida a la Mussara, així com hàbits dels veïns, i els motius de l'abadonament de la vila. Un fill de la Mussara, Josep Magraner, també relata les seves vivències. 

Més endavant, la resta del programa Perduts en el temps viatja fins a Jafra, al terme municipal d'Olivella, al Garraf. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges