Dilluns, 12 d'Agost de 2024

Inauguració de la placa commemorativa a la casa natal del pintor Josep M. Morató Aragonès

03 de Desembre de 2021, per Reusdigital.cat
  • L'acte ha tingut lloc aquest divendres 3 de desembre al matí

    Ajuntament de Reus

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha presidit aquest divendres 3 de desembre l'acte de descoberta d'una placa commemorativa a la casa natalícia del pintor Josep M. Morató Aragonès (Reus, 1923 – Barcelona, 2006), al carrer de Sant Jaume, 16. L'acte ha comptat amb la presència del regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, i altres membres de la corporació municipal, així com membres de la família del pintor.

Josep M. Morató Aragonès va ser reconegut amb la Medalla d'Or de la Ciutat per acord del ple de l'Ajuntament de Reus del 26 de juliol de 1996. Artista precoç que ja als 17 anys havia guanyat la medalla Fortuny, Aragonès es va mantenir unit a la terra natal i al seu paisatge de referència: Reus i Cornudella, amb el Montsant en primer terme. Paisatges que va combinar, des de la seva mirada artística, marcada per l'evolució de l'impressionisme al traç abstracte i cerebral. La seva obra mostra el camí d'evolució que no va deixar mai de seguir a la recerca de l'equilibri entre allò real i allò abstracte, una recerca personal que s'expressa en les figures i en el color, i que ens acosta a una manera particular de mirar el paisatge.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pepito de l'arena  05 de Desembre de 2021

Mai havia treballat tant el Pelli.

ara presentant una foto virtual del pont sota el ff.cc. del Barri gaudi, ara amb una altre foto virtual de la plaça del Victor, ara inaugurant una placa que s'ha tret de la butxaca, ara visitant barris que tenia completament oblidats...Es un no parar, tu. No se si la Cori ho aguantarà.

Reportatges