Dilluns, 12 d'Agost de 2024

El femení de la Fundació s’emporta el derbi amb una exhibició

30 de Gener de 2022, per Joel Medina
  • Joel Medina

El femení de la Fundació Futbol Base Reus suma ja cinc victòries consecutives, i manté el lideratge després de guanyar de manera clara i merescuda el Reus de Tota la Vida. El partit, jugat al camp del col·legi Pare Manyanet, no ha donat opció a les jugadores de David Cuéllar, que des del primer moment han vist com la FFBR ha dominat i ha gosat de les millors ocasions. Les jugadores de la Fundació han sortit en un bloc alt i amb una defensa molt avançada -gairebé al mig del camp-, amb l’objectiu de treure la pilota jugada i combinar a camp rival. El RTV, per la seva part, ha intentat pressionar la sortida de la Fundació i buscar contraatacs i pilotes en llarg per aprofitar les segones jugades.

Amb el pas dels minuts, la Fundació ha començat a tenir les millors ocasions, sobretot amb les passades interiors de Mireia García i les internades d’Irati Lazcano, que al minut 17 ha materialitzat el primer gol del partit després d’una centrada lateral. Tot just després de la celebració, l’àrbitra del partit ha expulsat Andrea Ferre, del RTV, que reclamava una falta prèvia al gol.

L’expulsió ha obligat David Cuéllar a reorganitzar l’equip, que s’ha situat en un 4-4-1. A partir d’aquí, el domini de la FFBR ha estat encara més clar, i les ocasions han arribat més intensament, en especial per les bandes de Lazcano i de Marina Ramos. El RTV s’ha mantingut en un bloc baix i ha intentat aguantar les sacsejades de la Fundació amb alguna ocasió de Paula Leon, fins que al minut 33 ha arribat el segon de la FFBR, després d’una centrada de Sara Azzouz i una bona definició d’Irati Lazcano. Al minut 40, Natalia Álvarez ha posat el 0-3 al marcador, amb una excel·lent volea des de fora de l’àrea precedida per un servei de banda.

A la segona part, Marc Mestres ha aprofitat per fer canvis, i les seves jugadores han continuat tenint el domini de la pilota, davant un RTV que ha intentat que la ferida no fos més gran. Així i tot, la Fundació ha combinat a plaer, movent el joc a la banda dreta amb Núria Martorell i Elsa Doncel. Al minut 60, Irati Lazcano ha culminat el seu hat-trick amb un xut ras ajustat al pal esquerre, que ha suposat el 0-4. La FFBR no ha perdut la intensitat en cap moment del partit i ha pressionat amb encert la sortida de pilota del RTV, que s’ha vist ofegat i en inferioritat numèrica. Doncel ha materialitzat el 0-5 i el 0-6 als minuts 68 i 71 respectivament, amb un gran gol des de fora de l’àrea i una bona definició assistida per una jugada individual d’Irati Lazcano per la banda dreta. El festival de gols de la Fundació ha continuat amb el 0-7 de Lazcano al minut 75, que ha posat el quart al seu compte particular. Els instants finals del partit han estat un monòleg amb pilota de la FFBR, ja que el RTV ha acusat el cansament de la segona part. Esther De Manuel ha col•locat un bon xut per marcar el 0-8 al minut 85, i Olivia Torrents ha fet el definitiu 0-9 al minut 87 amb un míssil imparable.

La FFBR és líder amb 34 punts, 4 més que el segon classificat, el C. D. Morell, que ha disputat dos partits menys. El tècnic, Marc Mestres, ha valorat positivament el domini de les seves jugadores i ha afirmat que “l’objectiu és millorar els resultats de la primera volta”. Per la seva part, el Reus de Tota la Vida se situa desè amb 10 punts. El seu entrenador, David Cuéllar, ha expressat el seu desacord amb l’expulsió, tot i que també ha volgut felicitar la Fundació pel bon partit. Cuéllar també ha manifestat la seva tranquil·litat per “la bona dinàmica que porta l’equip”.

El pròxim partit de la Fundació serà diumenge dia 6 de febrer a les 18:00 h contra la UD Tancat, al camp municipal Camí de Roda. El RTV jugarà el mateix dia 6 a les 12 del migdia, a casa contra la U E Rapitenca.