Dilluns, 12 d'Agost de 2024

No n’hi ha prou amb lluitar, davant del Barça

30 de Gener de 2022, per
  • Juanjo Vinya

El partit ha complert amb el pronòstic que apunta el clàssic català d’hoquei patins entre el Barça i el Reus Deportiu. Qualsevol cosa pot passar-hi, tot i la lògica blau-grana. I, efectivament, així ha estat durant bona part de l’encontre, quan el resultat era de mínim avantatge local i els roig-i-negres han mostrat la seva millor versió davant de dos equips titulars del Barça: el de la pista i l’assegut a la banqueta. Tot i el resultat final, de 6 a 2, cal destacar el gran partit del porter Martí Zapater.

El Reus ha sortit decidit a buscar la porteria de Sergi Fernández, amb un joc vertical, i en els primers minuts de partit, ja ha disposat d’oportunitats per marcar un gol. Per la seva banda, el Barça també ocasionava perill sobre el porter Zapater. Els dos porters s’han erigit protagonistes en l'arrencada d’un partit d’alt nivell d’hoquei.

Tot estava igualat fins que David Gelmà ha vist la targeta blava gairebé en entrar a la pista. En l’acció de la falta directa, Pau Bargalló ha fet el primer gol del Barça, al minut 11. En ple domini local, Nil Roca ha fet el segon gol amb un llançament creuat, al minut 15. El resultat desfavorable i els canvis han trencat el joc inicial ben traçat del Reus, en atac i defensa. Això ha propiciat que al minut 18, Ignacio Alabart fes el tercer gol blau-grana.

El Reus ha recuperat el cinc inicial i ha tornat a agafar l'embranzida i el control que cal tenir amb el Barça. En l’últim minut de la primera part, Sergi Aragonès ha fet el primer gol del Reus. Un segons després, Marín ha desaprofitat un llançament de falta directa per la targeta blava que ha vist abans Nunes. Al descans, s’ha arribat amb victòria local per 3 a 1.

En la segona part, han començat bé les coses per al Reus, ja que al minut 26, Raül Marín ha fet el segon gol roig-i-negre d’un fort tir i ben col·locat. El resultat ajustat ha fet que el partit fos, novament, obert i en aquest escenari podia passar qualsevol cosa pel bon joc desplegat a la pista. Després de dues excel·lents ocasions seguides per marcar del Reus, Zapater ha aturat un penal a Nunes. Pocs segons després, a l’altra porteria hi ha hagut el mateix: Fernández ha aturat una falta a Marín. Tampoc Marc Julià ha superat el porter en el llançament de la desena falta blau-grana. Aquestes ocasions són clau davant d’un equip com el Barça, però és cert, també, que el porter rival també hi juga.

Malauradament per al Reus, el mínim avantatge blau-grana i l'equilibri de forces s’han desmuntat quan Pau Bargalló ha fet el quart gol per al Barça, al minut 42. Quedaven sis minuts per al final i, en aquest temps, en hoquei pot passar de tot. També, que el contrari et marqui i et desfaci les il·lusions. I així ha estat quan Alabart ha fet el cinquè gol, al minut 47. A les acaballes, Panadero ha fet el definitiu 6 a 2.

FC Barcelona: Sergi Fernández, Matías Pascual, Pau Bargalló, Helder Nunes i João Rodrigues -cinc inicial- Ignacio Alabart, Sergi Panadero, Sergi Llorca i Nil Roca.

Reus Deportiu Virginias: Martí Zapater, Sergi Aragonès, Checco Compagno, Marc Julià i Raül Marín -cinc inicial- Diego Rojas, David Gelmà, Ferran Giménez i Joan Salvat.

Gols: 1-0, Pau Bargalló (min. 11); 2-0, Nil Roca (min. 15); 3-0, Ignacio Alabart (min. 18); 3-1, Sergi Aragonès (min. 24); 3-2, Raül Marín (min. 26); 4-2, Pau Bargalló (min. 42); 5-2, Ignacio Alabart (min. 47); 6-2, Sergi Panadero (min. 50).

Àrbitres: Tania Pardo i Sergi Mayor. Han amonestat amb targeta blava al local Helder Nunes (min. 24 i min. 31) i al visitant David Gelmà (min. 11). Faltes: 11-5.