Dijous, 11 de Juliol de 2024

Inspeccionaran habitatges buits de Tarragona per fomentar el lloguer social

03 de Febrer de 2022, per
  • Habitatges del centre de Tarragona

    Adrià Costa

L'Ajuntament de Tarragona i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya signaran un conveni per inspeccionar els habitatges buits de la ciutat. Previsiblement aquest divendres, la Junta de Govern de Tarragona donarà llum verda a la signatura del document, que es dotarà amb un màxim de 15.000 euros per fer una cinquantena d'inspeccions.

El Servei Municipal de l'Habitatge i Actuacions Urbanes de Tarragona ha elaborat un pla de treball per revisar els 254 habitatges que consten al Registre d'Habitatges Buits de la Generalitat. Entre d'altres actuacions, es comprovarà si el domicili està buit, si hi ha comptadors d'aigua i llum i si es rep correspondència.

Els primers domicilis que s'inspeccionaran seran aquells que tinguin cèdula d'habitabilitat i s'intentarà mobilitzar els casos a la borsa de mediació per al lloguer social. A la vegada, la signatura del conveni permetrà iniciar processos administratius de declaració anòmala d'habitatge buit que inclouran multes d'entre 9.000 i 900.000 euros. Segons la consellera d'Habitatge de Tarragona, Eva Miguel, aquesta eina permetrà "augmentar l'oferta de lloguer" i alhora, "evitar la degradació del casc urbà".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges