Dimarts, 10 de Setembre de 2024

Obres de Karl Valentin, Peter Shaffer i Oscar Wilde a la nova temporada dels Amics del Teatre de Vila-seca

19 de Febrer de 2022, per Marc Busquets Obré
  • Una imatge del muntatge Els gossos, que va inaugurar la temporada dies enrere

    Albert Rué

El 26 de març arribarà al treatre El Centru de Vila-seca un clàssic de clàssics: l’Othello de William Shakespeare, de la companyia Fabulae Tarraconensis i amb dramatúrgia de Miquel Àngel Fernández. D’aquest, el públic de la sala ja n'ha vist altres adaptacions del bard anglès: Titus Andrònic, Molt soroll per res i Mesura per mesura. En aquesta, Fernández manté el seu estil: fidel en el text i agosarat en la forma, per mostrar-nos la decadència personal i moral d’Othello, enganyat i manipulat per Iago, que el vol anorrear i destruir. L’obra està protagonitzada pel vila-seca Robert Rodríguez com a Othello i altres actors del territori, com Marta Antolín, Cristina Masdéu, Marcel Ferré, Cristina Cabré, Josep Maria Piñol i Anna Plaza. Aquest serà el segon muntatge de nova temporada dels Amics del Teatre de Vila-seca, que va arrencar el passat 12 de febrer amb l'espectacle Els gossos. 

Teatre de la Selva del Camp i de Cambrils



La següent cita en el calendari teatral de Vila-seca serà el 30 d’abril a les 9 del vespre amb la companyia la Moixera, de la Selva del Camp, que presentarà un clàssic del teatre contemporani: Les tafalitats de Karl Valentin. Aquesta obra, un referent del teatre de l’absurd, és un compendi d’esquetxos escrits per aquest pallasso, actor, dramaturg i cineasta alemany de la primera meitat del segle XX. Són petites peces hilarants i desconcertants, que juguen amb el llenguatge i que podrien ben bé ser representades en un cabaret. La versió de la Moixera està dirigida per la Cristina Masdéu i la Roser Martínez.

El 15 de maig, la companyia La Teca de Cambrils tornarà a Vila-seca amb el seu darrer muntatge: Comèdia negra, de Peter Shaffer. L’obra s’hauria d’haver representat per la festa major de Sant Antoni, però es va haver d’ajornar. Shaffer és un dels grans noms del teatre britànic contemporani. Comèdia negra és una farsa que va escriure i estrenar a mitjans dels anys 60. En aquesta, un jove escultor i la seva dona agafen prestats, sense permís, els mobles de luxe d’un veí per impressionar un col·leccionista d’art. Però de sobte marxa la llum, i el veí torna abans d’hora.

I per acabar, Wilde



La temporada teatral dels Amics del Teatre es tancarà el 18 i 19 de juny amb l’estrena de la darrera producció de la Tramoia de Vila-seca: Un marit ideal, d’Oscar Wilde. És una de les millors comèdies de l’autor irlandès, molt conegut per altres grans textos com La importància de ser Frank i la novel·la El retrat de Dorian Gray. Un marit ideal va ser escrita al Londres victorià del segle XIX i l’esperit del lloc i l’època impregnen l’obra que, d’altra banda, és plenament actual, perquè parla de les trifulgues i els enganys del poder.

Un marit ideal està dirigida per Alícia Bescós i protagonitzada per Robert Rodríguez, Pineda Badia, Irene Martín, Ester Clavé, Anna Plaza, Laura Pardo, Laia Marbà, Xavier Graset, Juan Diego Alonso, Josep Forasté, German Flores i Cesc Graset.

Les entrades per als espectacles valen 15 euros (8, per als socis dels Amics del Teatre) i es poden reservar al correu electrònic amics.teatre.vilaseca@gmail.com, o enviant un missatge al número de WhatsApp del telèfon dels Amics del Teatre: 621 258 561.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics