Dimarts, 10 de Setembre de 2024

Un documental per fer valer els 25 anys del Trapezi de Reus

24 de Febrer de 2022, per Marc Busquets Obré
  • Un dels malabars de Nata Galinka en el cabaret inaugural de Trapezi a Reus

    ACN

La Fira de Circ de Catalunya, el Trapezi de Reus, estrena un documental per commemorar els 25 anys de trajectòria de l'esdeveniment. La preestrena tindrà lloc el 20 de març a les 12 del migdia al Teatre Bartrina de la capital del Baix Camp, i l'endemà es projectarà a la Filmoteca de Catalunya. El regidor de Cultura del consistori, Daniel Recasens, i el director artístic del certamen, Leandro Mendoza, l'han presentat aquest matí de dijous per als mitjans locals. "No és pas un exercici de nostàlgia", ha subratllat el primer. 

D'aquesta manera, Trapezi. Art, espectacle i vida vol mostrar que la fira s'ha convertit, en aquest quart de segle, en el "punt de trobada del millor talent del circ contemporani a casa nostra", en paraules de Mendoza, i tot convertint, de passada, "la ciutat de Reus en un espai escènic únic". El film compta amb direcció de Teresa Turiera i Erol Ileri, té una hora aproximada de durada i mostra els espectacles, les tècniques i la creació i el llenguatge amb el qual l'esdeveniment "s'ha consolidat a l'agenda cultural local i nacional.  anat conformant un nou imaginari sobre el món del circ", ha manifestat Recasens.

Entre bambolines



Al documental hi ha un recull d'entrevistes a diversos artistes, material d'arxiu i rodatges dels espectacles "més populars" en places carrers i places de Reus. En aquesta línia, Recasens ha detallat que Trapezi. Art, espectacle i vida vol "apropar l'espectador a la feina que es fa entre bambolines per descobrir com es generen les noves creacions que han anat configurant les diverses disciplines del circ contemporani". 

Mendoza ha exposat que el documental s'articula a partir de tres eixos narratius, que a més es barregen: el sorgiment del circ a Catalunya, la relació entre Reus i el circ, que ha fet que la nostra ciutat sigui un "territori fèrtil" per a aquest món, i el Trapezi com a esdeveniment. En aquesta línia, ha assenyalat que el certamen és "el perfecte aparador per mostrar el millor talent del circ contemporani actual, amb espais de creació i projecció i trobades que conviden a la reflexió, el debat i el diàleg de la professió entre programadors i artistes". 

La 26a edició del Trapezi se celebrarà de l'11 al 15 de maig. S'espera que el seu desenvolupament es pugui produir sense restriccions, si bé tot dependrà del context sanitari. 
 
 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics