Diumenge, 25 d'Agost de 2024

La pluja s'instal·la a Catalunya

13 de Març de 2022, per
  • Tarda de pluja a Barcelona

    Àlex Marin

Les pluges que estan remullant Catalunya al llarg del cap de setmana seguiran durant la setmana vinent d'una forma també generalitzada, després de diversos mesos sense que es visquessin aquests episodis de precipitacions, i poden venir acompanyades de vent i mala mar. Tot i així, el aquest diumenge acabarà amb més estones de sol i clarianes que aigua, després del pas d'un front ràpid que ha pentinat bona part del país al matí.

Igual que aquest dissabte els ruixats han avançat d'oest a est i, a partir del migdia i de cara a la tarda d'aquest diumenge quedaran limitats a zones del nord del territori, segons les previsions fetes pel Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). A l'àrea litoral seguirà el fort onatge i des de Protecció Civil s'ha demanat a la població precaució a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es duguin a terme a prop de la costa.

La disparitat de les pluges donarà pas en l'inici de la setmana amb una pertorbació que, aquesta vegada, entrarà des del mar i s'espera s'estengui arreu. Ho farà amb vent que pot arribar a bufar amb força, és per això que Protecció Civil ha activat, en fase d'alerta, el pla Ventcat, amb avisos a pràcticament tot el territori, encara que serà especialment intens al Camp de Tarragona i el seu voltant i una part de la Catalunya Central. A partir de dimecres, després d'un dimarts de treva amb estones de sol i núvols, s'espera l'arribada d'un nou front amb precipitacions, que poden ser abundants, i que també faran que hi hagi mala mar. Es tracta del rastre de la borrasca Celia, el nom amb el qual l'han batejat l’Institut Portuguès de la Mar i l’Atmosfera (IPMA) i l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), perquè entrarà pel golf de Cadis i s'anirà estenent per diferents per de la península ibèrica durant la setmana, així com les illes Canàries i les Balears.

Més de 100 mm a l'Empordà

 
Aquest episodi tan estés de pluges està sent especialment generós amb els nord-est del país, concretament a l'Empordà, on des de divendres i fins aquest diumenge, s'han recollit més de 100 litres per metre quadrat: 137 al Pantà de Darnius - Boadella i 132 a Navata, a més, 108 a Verges i 103 a Roses, entre d'altres ubicacions.  Així mateix, al Maresme , Tarragonès i Selva han tingut registres per sobre dels 70 litres per metre quadrat. Unes xifres que segurament variaran durant la setmana, a partir de la segona part, amb l'arribada d'aquesta borrasca i que farà que hi hagi un temps molt insegur

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics