Dilluns, 12 d'Agost de 2024

La CUP proposa reutilitzar les bicicletes que són al dipòsit municipal

17 de Març de 2022, per Marc Busquets Obré
  • Dia Mundial de la Bicicleta

    Adrià Costa

La CUP Reus presentarà una moció al ple d'aquest divendres (en directe, a Reusdigital.cat) tot "apostant per la reutilització dels vehicles de mobilitat personal", com les bicicletes i patinets que es troben emmagatzemats al dipòsit municipal de vehicles.

Un cop vençuts els dos mesos de termini per reclamar-ne la seva propietat, els cupaires proposen lliurar-les a entitats i associacions per tal que les reparin o que se'n puguin aprofitar les peces. A més, els cupaires volen prioritzar l’entrega a entitats de caràcter social "o a la ciutadania amb menys recursos".

En aquesta línia, la CUP ha apuntat que el govern municipal va exposar que el passat mes de febrer es van donar de baixa 252 vehicles del dipòsit, entre els quals, una vintena de bicicletes. Passat el termini legal per recuperar-les, segons la formació anticapitalista, el govern de l’Ajuntament de Reus les entrega a una "empresa de gestió, tractament i descontaminació per a ser tractades com ferralla". Però "tenint en compte la importància d’una mobilitat urbana neta, així com el principi de reutilització", la CUP creu "convenient" allargar l’ús de les bicicletes i patinets que "encara són aptes per circular".

En aquest sentit, la regidora cupaire Mònica Pàmies ha argumentat que hi ha programes de reutilització de bicicletes que poden donar una segona vida a aquests vehicles i posar-los a disposició de la ciutadania. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges