Dissabte, 17 d'Agost de 2024

Els debats de «Reus, horitzó 32» arrenquen tot abordant l'emprenedoria

07 d'Abril de 2022, per
  • Un instant del debat del passat dimecres a la tarda

    Cedida

El cicle de debats al voltant del Pla estratègic de ciutat Reus, horitzó 32 ha començat aquest passat dimecres, amb una sessió centrada en el desenvolupament de l'emprenedoria. Des del consistori s'han organitzat fins a mitja dotzena de trobades per reflexionar sobre els àmbits que el futur document ha de desplegar de cara al futur. 

Polítiques per a la creació de negocis



El primer dels debats, titulat Què poden fer les ciutats per facilitar la creació d'empreses?, ha comptat amb les intervencions de tres experts. Han estat la directora dels serveis territorials d'Empresa i Treball a Tarragona, Sofia Moya; el tècnic de l'Ateneu Cooperatiu CoopCamp Gerard Nogués; i el director d'Innovació i Tecnologia a Techma Business School, Gabriel Domènech. Ha conduït i moderat la sessió el periodista Marc Càmara, de Canal Reus TV

Aquest els ha convidat a aportar propostes per incentivar la creació d'empreses a casa nostra, i ha estat Moya qui ha assenyalat la "gran oportunitat" que pot suposar la possibilitat d'accedir als fons europeus Next generation per aconseguir finançament. Al seu tornar, Nogués ha subratllat que s'ha de fer un previ exercici per establir quin és el model d'emprenedoria de negocis a implantar arreu. Finalment, Domènech ha apuntat que és "necessari" trobar "espais de trobada i de comunicació" entre l'empresariat i l'administracions per definir "estratègies comunes". 

Igualment s'han tractat altres qüestions, des de les sinergies entre Reus i el seu territori d'entorn, projectes com el Hard Rock, la digitalització de les empreses o les polítiques de l'administració a l'hora de destinar partides pressupostàries a determinades línies de creació de negocis. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges