Dilluns, 18 de Novembre de 2024

Lliuren els premis Mirada Siurana

29 d'Abril de 2022, per Reusdigital.cat
  • Els concurs, de dibuix i de receptes explicades, han tingut els nens com a protagonistes

    Cedida

El president del Consell Regulador de la DOP Siurana, Antoni Galceran, va presidir l'acte acompanyat del director dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Àngel Xifré. Els jardins de l'Estació Enològica de Reus van acollir ahir una nova edició del lliurament dels premis Mirada Siurana, convocats des del Consell Regulador de la DOP Siurana, per posar en valor l'oli d'oliva verge extra entre els xiquets del nostre territori i fer-ho a través de dos concursos: el de dibuix i el de receptes explicades, amb un increment continuat de participació, 20 centres de sis comarques del territori i 94 obres finalistes presentades.

Durant l'acte també es van entregar els premis del concurs de fotografies a Instagram sobre les fires de l'oli nou de tot el territori, també convocat des del Consell Regulador de la DOP Siurana. Pel que fa al 6è Concurs de receptes explicades es van distingir les obres de Marina Farré Farrús, Guillem Abella Abella, Abel Siurana Nieto, Arnau Reynés Ferran, Núria Ferran Barea i Carla Ledesma Coronado.

En el cas del 29è concurs de dibuix L'oli i l'olivera s'han atorgat premis a Darío Rodríguez Serrano, Jan Masip Borràs, Maria Miquel Berbel, Gerard Pérez, Ivanna Cabré Salinas, Abel Siurana, Àfrica Rodríguez, Oriol Naranjo Viudez, Adil Daghous Hamid, Guillem Ortín López, Diana García Mur i Elena Miao. Finalment, pel que fa al concurs de fotografia a Instagram es van premiar les imatges de les festes de l'oli nou en territori DOP Siurana realitzades pels igers @josepcoca55-Fira Reus, @500flaires-Fira Tarragona i @francescfuterri-Fira Riudoms.

Durant l'acte, Galceran va agrair la participació i va posar de manifest la tasca de divulgació dels valors associats al cultiu de l'olivera i la producció de l'oli d'oliva verge extra DOP Siurana; en totes les obres de diferents tècniques i motius aflora la relació de l'oli i l'olivera amb la salut, la sostenibilitat, l'estima per la terra i per les persones amb qui comparteixen receptes, producte i tasques, unes mirades molt personals i genials.

Mentre, Xifré va fer valer la importància de la divulgació en tota producció agrària i el consum dels productes de casa, km0. 
Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics