Els germans Xavier i Josep Tomàs Pàmies Sistaré, del Forn Sistaré de Reus, han estat guardonats amb el premi Entenedor de l'any, que atorga el Consell Regulador de la DOP Siurana, per la seva passió, estima i preservació de l'oli d'oliva verge extra DOP Siurana. Una extraordinària labor que els dos germans també han impulsat amb la recuperació productes autòctons en l'elaboració dels seus prestigiosos pans i dolços.
Els germans Pàmies Sistaré de Reus, tenen arrels centenàries al món de l'elaboració del pa, però lluny d'únicament preservar una activitat: la de forner, que van heretar dels seus familiars, els dos germans, acompanyats per les seves companyes de vida; la Cori i l'Imma, han innovat i treballat incansablement per a impulsar la producció de pa de màxima qualitat. Això es va traduir, l'any 2012, amb l'inici de l'elaboració del Pa de Pagès Català. Aquest va ser un punt d'inflexió per a impulsar novetats en el procés productiu però, a l'hora, sempre apostant per la formació de l'equip de professionals que es dediquen a l'elaboració del pa, liderats pels germans Tomàs i Xavi.
Des d'aleshores, el Forn Sistaré ha estat distingit com a guanyador del millor pa de pagès català; de la Llesca d'Or com a millor forn de Catalunya; Diploma de Mestre Artesà Alimentari, Millor llonguet solidari de Catalunya i també cinc ocasions guanyador de l'Estrella de la "Ruta Espanyola del Buen Pan" que és un reconeixement anual als80 millors forns de l'Estat, entre molts d'altres.
Des del Consell Regulador de la DOP Siurana el lliurament del guardó d'Entenedor de l'any als germans Sistaré, del Forn Sistaré, és tot un "orgull per a distingir la feina ben feta, l'estima pel territori, pels productes IGP/DOP que elaborem les pageses i els pagesos de casa nostra i, sobretot, és un orgull poder comptar amb ells per preservar el valor dels productes ben fets i per la gran generositat amb la qual treballen" assenyalava el president del Consell Regulador de la DOP Siurana, Antoni Galceran.
Els germans Pàmies Sistaré, per la seva banda, indicaven que esdevenir Entenedors de l'Any és un orgull "tenim ganes d'explicar que aquest oli forma part de nosaltres", mentre afegien i destacaven la importància i "l'excel·lent qualitat" que té l'oove DOP Siurana.
Mirades Siurana
El lliurament del guardó d'Entenedor de l'Any s'han desenvolupat aquest dijous durant l'acte Mirades Siurana, organitzat des del Consell Regulador de la DOP Siurana als jardins de l'Estació Enològica de Reus. Durant l'esdeveniment també s'han lliurat els premis de la 31a edició del Concurs de Dibuix i pintura sobre l'oli i l'olivera, al qual hi han participat 114 alumnes, que estudien en 22 centres d'arreu de les comarques del Territori Siurana i també del 8è Concurs de Receptes elaborades amb oli d'oliva verge extra DOP Siurana, que ha comptat amb la participació de nou escoles i 31 alumnes.
Amb els premis Mirades Siurana s'han guardonat els dibuixos de:
Categoria A
1. Valeria Arellano de l'Escola Sant Mateu de Riudecanyes
2. Natàlia Castillo Beltran de l'Escola La Presentació de Reus
3. Xavi Llorens de la Institució Aura de Reus
Categoria B
1. Lucía Ochoa de l'Escola Sant Josep de Reus
2. Nerea Teruel de La Salle Torreforta de Tarragona
3. Adrià Claramunt del Col·legi Pare Manyanet de Reus
Pel que fa al concurs de receptes aquests són els guanyadors:
Categoria A
1. Amaia Garcia López de l'Escola Doctor Alberich i Casas de Reus
2. Dario Torres de la Fundació Aura de Reus
3. Aran Rojals Trepat de l'Escola 1 d'Abril de La Palma d'Ebre
Categoria B
1. Carla Sabaté Garí de l'Escola El Verger de Garcia
2. Martina Ramos Valdevira de la Fundació Aura de Reus
1. Eva Jacaob de la Fundació Aura de Reus
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics