Dimecres, 24 de Juliol de 2024

Miquel Ortega i Joan Magrané conversen sobre música al Prosceni Reddis Bartrina

20 d'Abril de 2022, per Reusdigital.cat
  • Una imatge de l'acte

    Cedida

Aquesta setmana, amb motiu del centenari de l'Associació de Concerts de Reus, el teatre Bartrina va acollir una nova edició, dins del cicle de converses amb creadors Prosceni Reddis Bartrina, on Joan Magrané, el jove compositor reusenc, conversa amb el polifacètic compositor, director d'orquestra i pianista Miquel Ortega Pujol.

La conversa, presentada pel patró de la Fundació Privada Reddis Xavier Filella, va endinsar al públic assistent en una enriquidora conversa que mostrar la trajectòria musical i personal de Miguel Ortega. Segons Magrané “la música d’Ortega té un fort caràcter mediterrani, amb influència de la cultura de la músical andalusa, especialment del flamenc”.

Ortega, al seu torn, va destacar la "importància" del compositor: "és el primer director d'escena, donat que la part instrumental marca les pautes de l'acció en l'escena", va dir. Aquest també va exposar que la visió d'Antoni Ros-Marbà va marcar la seva carrera musical, quan va començar la direcció d'orquestra amb tan sols 23 anys. Des de la seva experiència com a compositor, el mestre barceloní va destacar a Reus que "per poder dirigir bé has de fer-te teva l'obra després de l'anàlisi, i que l'harmonia va davant de tot: la melodia ha de servir al text".

Per finalitzar la conversa, Magrané i Ortega van fer un repàs a l'obra del compositor del Poble Sec, tot destacant moltes obres estrenades i l'adaptació musical de 16 poemes de Lorca; també s'ha destacat part de les seves obres inèdites, com la Suite Canalla. 

El proper divendres, 22 d'abril, al Teatre Fortuny de Reus, Ortega farà un repàs de la seva obra actuant com a pianista acompanyant al baríton Àngel Òdena, en un recital dins la programació del centenari de l'Associació de Concerts de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges