Dissabte, 28 de Setembre de 2024

Delegats sindicals de CCOO i UGT protesten contra les retallades de personal a Correus a Tarragona

26 d'Abril de 2022, per Josep Maria Llauradó Serra
  • Els delegats sindicals de CCOO i UGT, a la seu de Correus a Tarragona.

    Josep M. Llauradó

Prop de 10 delegats sindicals de CCOO i UGT han protestat aquest dimarts al matí contra les retallades de personal a Correus, a Tarragona. Amb el lema Salvem Correus han llençat octavetes des del primer pis de les oficines centrals ja que consideren que s'està "desmantellant" el servei públic postal.

En el cas concret de Tarragona, en els últims dies s'ha instal·lat una pantalla de publicitat de grans dimensions i s'han inhabilitat dues finestretes d'atenció al públic, tot eliminant dos llocs de treball.

Aquesta situació l'atribueixen els dos sindicats a la "nefasta" gestió del president de Correus, Juan Manuel Serrano. Entre d'altres, denuncien que més del 20% de la plantilla, un total de 10.000 llocs de treball, són a temps parcial. L'acte de protesta s'ha iniciat a les 10 del matí i a banda de penjar una pancarta a la façana també han pronunciat les seves consignes amb un megàfon.

La propera mobilització serà els dies 1, 2 i 3 de juny, amb la convocatòria d'una vaga. Consideren que la situació actual és "insostenible" ja que s'acumulen pèrdues de gairebé 600 milions d'euros des de l'any 2019, i que tot plegat és conseqüència de la precarietat laboral i de la manca de negociació amb els sindicats.

Per tot plegat exigeixen una "negociació real i efectiva" sobre el model postal públic, el seu finançament i la viabilitat. En aquest sentit, fan un toc d'atenció al govern espanyol, per tal que replantegi la seva postura adoptada des de fa tres anys.
 

L'oficina de Correus de Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges